Lenovo IdeaPad K1 & Lenovo ThinkPad Tablet: 10.1 οθόνη, Android 3.1 και Tegra 2

Lenovo IdeaPad Tablet K1

Ο Steve Jobs παρουσίασε πριν από 2 περίπου χρόνια το πρώτο iPad. Σήμερα, βρίσκεται στο σπίτι του στην California και μέσα του χαμογελά γιατί κάθε μέρα παρουσιάζονται νέα tablets που προσπαθούν να κλέψουν λίγη από την δόξα του iPad και πολύ από το market share του που πλέον βρίσκεται στο.. 80%!

Στον χορό των tablets έχει μπει και η Lenovo αφού παρουσίασε το IdeaPad K1 και το ThinkPad Tablet. Όπως και στα laptop της εταιρίας, έτσι και στα tablets, το IdeaPad απευθύνεται κυρίως στον everyday multimedia user ενώ το ThinkPad έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές που απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες και σε ανθρώπους που θέλουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τα δεδομένα τους.

Lenovo IdeaPad K1

Το IdeaPad K1 έρχεται με την έκδοση 3.1 του Android (HoneyComb) και τις δυνατότητες της εκμεταλλεύεται πλήρως ο dual core Tegra 2 επεξεργαστής της nVidia, όπως και το ThinkPad Tablet. Για να τονιστεί ο multimedia χαρακτήρας του IdeaPad K1, υπάρχει θύρα HDMI που επιτρέπει την σύνδεση του με εξωτερικές συσκευές και την αναπαραγωγή video High Definition σε 1080p.

Ακόμα, υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως το Angry Birds HD της Rovio, το Need for Speed: Shift της Electronic Arts και το Galaxy on Fire 2. Ακόμα, το αμφιλεγόμενο Flash της Adobe μπορεί να εγκατασταθεί στο Android-powered tablet της Lenovo έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να επισκεφτεί χωρίς προβλήματα όλες τις σελίδες στο web. Τέλος, η εφαρμογή της Lenovo με όνομα SocialTouch συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα από τα social networks της επιλογής σας και έτσι μπορείτε να τα παρακολουθείτε όλα με μία ματιά.

Lenovo ThinkPad Tablet

Lenovo ThinkPad Tablet

Το ThinkPad Tablet, όπως είπαμε και νωρίτερα, απευθύνεται στους επαγγελματίες καθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των αρχείων αλλά και στην συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές. Υπάρχει προεγκατεστημένη η σουίτα Go της DataViz που επιτρέπει το άνοιγμα και την επεξεργασία αρχείων του Microsoft Office ενώ οι λάτρεις του Cloud Computing θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμα τα 2GB που είναι διαθέσιμα δωρεάν για το Cloud Storing των αρχείων τους.

Η σύνδεση του με projectors ή με εξωτερικούς δίσκους αποθήκευσης δεδομένων είναι ιδιαίτερα απλή καθώς υπάρχει θύρα USB, θύρα Mini-HDMI και SD Card Reader. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ThinkPad είναι το digitizer pen που επιτρέπει την ακριβέστερη χρήση της οθόνης αφής του Tablet.

Εν κατακλείδι..

Τα παραπάνω στοιχεία μπορεί κανείς να τα βρει εύκολα με μία αναζήτηση στο web. Η κύρια απορία μας είναι αν τα δύο νέα Tablets της Lenovo θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πολυαναμενόμενο Android 4.0 Ice Cream που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα "ενώνει" το Android και θα σταματήσει να υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε smartphones και tablets.

Η τιμή του IdeaPad K1 32GB ανέρχεται στα 489€ ενώ το ThinkPad Tablet 16GB είναι 10€ ακριβότερο, φτάνοντας τα 499€. Όσοι από εσάς θέλετε το digitizer pen, θα χρειαστεί να πληρώσετε 20€ επιπλέον, αυξάνοντας το κόστος απόκτησης στα 519€. Με μία πρώτη ανάγνωση, η τιμή και των 2 tablets είναι δίκαιη και αρκετά ανταγωνιστική.

Όμως, πιο ολοκληρωμένη άποψη θα έχουμε όταν δοκιμάσουμε τα 2 tablets και τα συγκρίνουμε με τον βασιλιά της κατηγορίας, το iPad.

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Lenovo IdeaPad K1 & Lenovo ThinkPad Tablet: 10.1 οθόνη, Android 3.1 και Tegra 2”

  1. Ο/Η balance λέει:

    Ενδιαφέρον! και πάντα εν κατακλείδι βλέπουμε σχεδόν πάνω κάτω ίδια specs με διάφορα τo Brand και σαΝ κύριο συστατικό ποιο OS θέλουμε να χρησιμοποιούμε μήπως αυτό θα είναι πάντα το 60% τις αγοράς μας και έπειτα το 40% η φίρμα και τα specs....;

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    Νομίζω ότι πλέον τα OS έχουν καθοριστεί: iOS και Android, δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να αποσπάσει μερίδιο από τους 2. Ακόμα και στα smartphones, προς τα εκεί κινούμαστε, αν και η Microsoft προσπαθεί να αντισταθεί σε αυτή την τάση..

  3. Ο/Η balance λέει:

    @dkalo Και εγώ αυτό λέω iOS & Android το θέμα είναι ποιο απτά δύο μερική έχουμε επιλέξει, άλλη ψάχνονται και επηρεάζονται από φίλους & συγγενής και ορισμένη όπως εγώ θέλουν και τα δύο για διαφορετικούς λόγους...!