Έγινε διαθέσιμη η Windows 8 Developer Preview

Η Microsoft διέθεσε χθες βράδυ την Developer Preview έκδοση των Windows 8, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως με τα Windows 8 “θα ανακαλύψυμε εκ νέου το λειτουργικό σύστημα”. Η Developer Preview θα είναι διαθέσιμη σε 3 διαφορετικές εκδόσεις, μία που περιλαμβάνει και εργαλεία που θα φανούν χρήσιμα στους developers, μία απλή έκδοση και μία που τρέχει μόνο σε 32-bit υπολογιστές. Παρόλο που τα Windows 8 σχεδιάστηκαν για να τρέχουν σε Intel x86 και ARM αρχιτεκτονική, η έκδοση που έχουμε είναι μόνο η x86, η οποία βέβαια τρέχει και σε 32-bit και σε 64-bit.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάσταση της έκδοσης 32-bit είναι επεξεργαστής στο 1 GHz, 1 GB μνήμη RAM, 16 GB ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο. Αντίθετα, η έκδοση των 64-bit απαιτεί την ίδια ταχύτητα στον επεξεργαστή, αλλά 2 GB RAM και 20 GB ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο. Και στις δύο εκδόσεις απαιτείται να έχετε γραφικά DirectX 9 με WWDM 1.0 ή μεγαλύτερο, ενώ για να εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες ελέγχου του υπολογιστή με την αφή, θα χρειαστείτε την ανάλογη οθόνη.

Αν εγκαταστήσετε την απλή έκδοση σε κάποιον υπολογιστή που έχει τα Windows 7, XP ή Vista προεγκατεστημένα, θα μπορέσετε να κρατήσετε τους λογαριασμούς και τα αρχεία σας, ενώ στα Windows 7 και Vista θα μπορέσετε να μεταφέρετε και τις ρυθμίσεις σας. Σε αντίθεση με την Developer Preview των Windows 7, αυτή έχει ολοκληρωμένο το UI που βασίζεται στα Windows Phone 7. Αν κρίνουμε από το χρόνο τον οποίο χρειάστηκε η Microsoft για να φτάσει από την DP στην διάθεση του λειτουργικού στα καταστήματα, μπορούμε να περιμένουμε τα Windows 8 το φθινόπωρο του 2012.

Τον οδηγό της Microsoft για την Developer Preview των Windows 8 θα τον βρείτε εδώ, ενώ αν θέλετε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε κάποια από τις διαθέσιμες εκδόσεις, μπορείτε να πάτε στο Microsoft's Dev Center. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα highlights από την χθεσινή παρουσίαση της Microsoft.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.