Αγάπη μου, μετέτρεψα το Facebook σε.. Twitter!

Facebook Subscriptions

Εχθές το βράδυ, το Facebook παρουσιάσε ένα νέο feature που θυμίζει αρκετά το Google+ και ακόμα περισσότερο το Twitter, τους subscribers. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα προσωπικά profiles μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και ως fanpages για να μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει like ("subscribe" εν προκειμένω) χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την αποδοχή φιλίας από τον χρήστη.

Χάρη στα νέα, ανανεωμένα privacy settings του Facebook, πλέον ο καθένας μας έχει την δυνατότητα να μοιράζεται κάποιο status update του με όλους τους φίλους του, με συγκεκριμένες λίστες φίλων, με ένα μόνο άτομο ή ακόμα και με ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, οι subscribers θα βλέπουν μόνο τα updates που έχουν χαρακτηριστεί ως public.

Πρέπει το Twitter να ανησυχεί ή να φοβάται από τους subscribers του Facebook; Κατά την γνώμη μου, όχι, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Τα δύο social networks, όσο κι αν μοιάζουν, είναι τελείως διαφορετικά. Στο ένα, η ροή πληροφορίας είναι συνεχόμενη, έρχεται σε μεγάλες δόσεις και τα στοιχεία της προσωπικής ζωής του καθενός δεν έχουν κανένα ρόλο. Στο άλλο, όλοι αυτολογοκρίνονται, κάνουν λιγότερα shares και βρίσκονται εκεί για να "παρακολουθούν" κόσμο.

Αν, εν τέλει, επικρατήσει η λογική του Twitter και στο Facebook, τότε θα αναγκαστούν οι χρήστες να κάνουν hide πληθώρα φίλων του σε μία προσπάθεια να κάνουν περισσότερο ενδιαφέρουσα και προσωπική την εμπειρία τους στο μεγαλύτερο social network του πλανήτη. Οι υπάρχουσες ρυθμίσεις ασφαλείας είναι δύσχρηστες και δεν επιτρέπουν στον μέσο χρήστη να φιλτράρει γρήγορα και αποτελεσματικά το timeline του.

Αν υπάρχει κάποιος κερδισμένος, τότε αυτοί είναι οι χρήστες που έχουν 3 και 4 profiles με 5000 φίλους το καθένα. Πλέον, ένα μόνο profile θα αρκεί για να επικοινωνούν με αυτούς οι υπεράριθμοι φίλοι τους..

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε την νέα υπηρεσία του Facebook μπορείτε να το κάνετε μέσω της σελίδας για τα subscriptions.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.