Η εξάπλωση της εργασίας από το σπίτι [Infographic]

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η εργασία από το σπίτι έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο σήμερα, αφού μόνο στις ΗΠΑ ο αριθμός αυτών των εργαζομένων ανέρχονταν το 2010 σε 26,2 εκατομμύρια. Μία έρευνα της WorkSimple ανάμεσα σε υπεύθυνους προσλήψεων και ανώτερα στελέχη εταιρειών που συγκαταλέγονται στη λίστα Fortune 500 του περιοδικού Fortune, έδειξε πως 1 στους 2 αναμένει αυτός ο αριθμός να αυξηθεί στην εταιρεία τους μέσα στα επόμενα χρόνια. Η τεχνολογία και η εξάπλωση του Internet έχει παίξει βασικό ρόλο στην αύξηση του ποσοστού της εργασίας από το σπίτι, μιας και χαρακτηριστικά να σας αναφέρουμε πως το 60% των εργαζομένων σε γραφεία χρησιμοποιεί instant messaging/teleconferencing/texting εργαλεία για να οργανώνει καλύτερα τα θέματα της εργασίας του.

Ήδη η άποψη πως η παραγωγικότητα των εργαζομένων αυξάνεται με την εργασία από το σπίτι εδραιώνεται, κάτι που πιστεύει το 56% των ανθρώπων που παίρνουν τις αποφάσεις σε μία εταιρεία. Ως αποτέλεσμα ήδη το 57% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα επιτρέπει τους υπαλλήλους τους να διατηρούν ευέλικτα ωράρια εργασίας. Ακόμα περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω infographic.

Έχετε παρατηρήσει στην Ελλάδα κάποια αύξηση των εργαζομένων από το σπίτι; Εσείς στην εταιρεία σας χρησιμοποιείτε εργαλεία teleconferencing/instant messaging για να βελτιώσετε την απόδοση σας;

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.