5 τρόποι για καλύτερη διαχείριση του online χρόνου σου

Balance

Συμβαίνει πολλές φορές, για την ακρίβεια συμβαίνει κάθε μέρα. Κακή διαχείριση χρόνου στο Internet. Κείμενα που δεν διαβάστηκαν ποτέ ολόκληρα, rss feeds που δεν εξαντλούνται, tweets που χάνονται, posts που πέρασαν απαρατήρητα, ανανέωση φωτογραφιών σε albums που δεν μας έγιναν αντιληπτές, status που δεν κάναμε like γιατί εξαφανίστηκε στο timeline μας κ.ο.κ.

Επομένως, ακολουθούν κάποιες μικρές λύσεις για τα παραπάνω θέματα:

1. Facebook Vs Recent and Old Stories

Αρχίζουμε από το Facebook, αν έχεις πολλούς ή λίγους φίλους και το scrolling για να δεις τις δημοσιεύσεις όσων παρακολουθείς εντατικά, ή γενικά τις δημοσιεύσεις που έχασες σου φαίνεται ατελείωτο, υπάρχει λύση. Λέγεται λίστες. Φτιάξε λίστες με φίλους που θες να παρακολουθείς πιο συχνά και κοίτα αυτές. Κανένα σχόλιο, τραγούδι που ανέβηκε, αλλαγή κατάστασης ή φωτογραφία δεν θα περάσει απαρατήρητη. Εσύ θα είσαι πάντα ενημερωμένος ενώ όταν βρίσκεις κατευθείαν αυτό που σε ενδιαφέρει τότε εξοικονομείς λεπτά ή ώρες που μπορείς να καταθέσεις σε άλλες δραστηριότητες.

2. Twitter Vs Tweets

Επιμένω, λίστες, λίστες, λίστες! Στο Twitter έχει σημασία ο πραγματικός χρόνος. Παρόλα αυτά, η χρηστικότητα και η χρησιμότητα είναι για τον κάθε ένα από εμάς διαφορετική. Αν δεν αντέχεις τους μεγάλους διαλόγους, αν ακολουθείς εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπους και από την ροή σε ενδιαφέρουν λίγα, αν συνήθως παρακολουθείς άτομα που ανεβάζουν πηγές, συγκέντρωσέ τους σε μια λίστα ή, ακόμα καλύτερα, θεματικές λίστες. Έτσι, ακόμα και εάν ξεφύγει κάτι, σίγουρα δεν θα είναι μεγάλη απώλεια σε σύγκριση με την ευχάριστα χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο μέσο. Επίσης, ο χρόνος που θα ξοδέψεις στην λίστα θα είναι σίγουρα ελάχιστος σε σχέση με το ψάξιμο ανάμεσα στα χιλιάδες tweets.

3. RSS Vs Print

Ο reader συγκεντρώνει τις πηγές που εσύ διαλέγεις να ενημερώνεσαι. Το υλικό που ρέει, όμως, είναι άφθονο. Μόλις εξαντληθεί θα δεις, θα ξαναγεμίσει. Αν λοιπόν διαβάζεις τις καταχωρήσεις από τις επιλογές σου και μπαίνεις στον πειρασμό να μπείς στο site για να συνεχίσεις την ανάγνωση, ένα μόνο είναι σίγουρο, ότι «την έχεις πατήσει»! Δύσκολα διαβάζουμε ένα κείμενο από την αρχή μέχρι το τέλος. Η προσοχή μας αποσπάται από εικόνες, συνδέσμους που κρύβουν σχετικό υλικό, σχόλια, άλλες καταχωρήσεις. Αυτό που μπορεί να σε βγάλει από τον πειρασμό, είναι το print. Τύπωσε το κείμενο και διάβασέ το σε ένα χαρτί. Εκεί, δεν θα ξεφύγει η ανάγνωσή σου. Αν πάλι, δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, η επόμενη συμβουλή είναι να σώσεις το κείμενο σε ένα αρχείο στον υπολογιστή, είτε σε εικόνα, είτε σε κείμενο. Έτσι, θα διαβάσεις κάτι που εξ αρχής φάνηκε να σε ενδιαφέρει ολόκληρο και θα κερδίσεις πάλι χρόνο, αφού δεν θα «χαθείς» ούτε θα αποπροσανατολιστείς στο περιβάλλον που βρίσκεται η πηγή.

4. Alerts Vs Searching

Η Google κάνει την μισή δουλειά. Διάλεξε λέξεις κλειδιά που συγκαταλέγονται στις προτιμήσεις σου και δώσε εντολή στην Google να σε ενημερώνει με ένα mail σε μορφή Newsletter σχετικά με αυτά. Διάλεξε κάθε πότε θες να σε ενημερώνει και τι σε ενδιαφέρει να λαμβάνεις. Στη συνέχεια, αν θες να το πας ένα βήμα πιο κάτω, φτιάξε φακέλους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου και όσα mail λαμβάνεις και θες να κρατήσεις, ταξινόμησέ τα σε αυτούς. Η συνταγή θα δέσει άψογα! Tα Google alerts σε σώζουν από το ψάξιμο και το ανοιγοκλείσιμο παραθύρων που το περιεχόμενο τους, ίσως είναι άσχετο από τις δικές σου προτιμήσεις.

5. Η σειρά σου τώρα!

Μπορεί οι τέσσερεις προηγούμενες συμβουλές να είναι χρήσιμες, σε καμία περίπτωση δεν είναι οι μόνες. Μπορείς σίγουρα να βρεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη και να έχεις τις δικές σου λύσεις για το κάθε τι. Η 5η και όλες οι επόμενες, ίσως είναι οι δικές σου. Τέλος στην σχετική έρευνα της Nielsen με τίτλο «Social Media Report» υπάρχει αναφορά για τον χρόνο που ξοδεύουμε online.

[photo via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.