Mark Shuttleworth: Το Ubuntu θα κάνει την εμφάνιση του σε smartphones και tablets

Μετά το Android της Google, άλλο ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux αναμένεται να μπει δυναμικά στην αγορά των smartphones και των tablets. Ο λόγος για το Ubuntu, την πιο δημοφιλή διανομή Linux που υπάρχει για desktop. Σύμφωνα με πηγές του ZDNet, ο Mark Shuttleworth, ιδρυτής της Canonical, θα ανακοινώσει στο Ubuntu Developer Summit αυτής της βδομάδας πως, μετά την ανάπτυξη της επόμενης Long Term Support (LTS) διανομής του Ubuntu, η ομάδα θα στραφεί στην μεταφορά του λειτουργικού συστήματος στις φορητές συσκευές, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το κοινό που θα το χρησιμοποιεί.

Η κίνηση αυτή έρχεται σύμφωνα με τους ειδικούς στην κατάλληλη χρονική περίοδο. Ο λόγος είναι πως η εξαγορά της Motorola Mobility από την Google έχει ενοχλήσει κάποιους κατασκευαστές φορητών συσκευών, με αποτέλεσμα να ρίχνουν ματιές και σε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Είναι πολύ πιθανό (και λογικό) στο μέλλον η Motorola να έχει κάποια πλεονεκτήματα έναντι των άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούν το Android, παρόλο που η Google διαψεύδει κάτι τέτοιο. Έτσι, η προοπτική του Ubuntu, το οποίο θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τα λειτουργικά συστήματα που γνωρίζουμε σήμερα, φαντάζει ενδιαφέρουσα.

Το Unity που γνωρίσαμε καλύτερα στο Ubuntu 11.04 θα παίξει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της mobile έκδοσης του λειτουργικού, με το Unity 2D που έχει αναπτυχθεί σε QML να είναι πιθανότερα αυτό που θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό επιλέχθηκε μιας και το Qt Quick UI είναι κατάλληλο για την δημιουργία touch-friendly mobile εμπειριών. Προσωπικά θέλω πολύ να δω τι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Canonical, ένα δείγμα από το οποίο θα πάρουμε τις επόμενες μέρες μέσα από το Ubuntu Developer Summit.

[via] [via][image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.