Κόλλησες; Υπάρχει ένα app για αυτό!

Όλα τα μυαλά κολλάνε. Ακόμα και αυτά των πιο δημιουργικών και εφευρετικών ανθρώπων! Ο Keith Yamashita έπειτα από 18 χρόνια πείρας ανάμεσα σε μεγάλα brands και ιδρυτής της  SYPartners, βρήκε την λύση σε μια εφαρμογή. Την παρουσίασε στο συνέδριο SF 2011 και την ονόμασε, όπως ήταν επόμενο, Unstuck!

Η εφαρμογή Unstuck έχει σαν στόχο της την διαφορετικότητα, την αλλαγή, το ανακάτεμα ιδεών. Παρθενογένεση δεν υπάρχει, αλλά μίξη ιδεών που βρέθηκαν σε αδιέξοδο, είτε για προσωπικούς, είτε για επαγγελματικούς λόγους  παρουσιάζεται συχνά. Το application του Keith, επεμβαίνει στο αδιέξοδο, βρίσκει την αιτία του κολλήματος κατά την διαδικασία της σκέψης (brainstorming) και προτείνει λύσεις.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του Keith στο συνέδριο SF 2011. Στο συνέδριο υπήρξαν και άλλες  ενδιαφέρουσες  παρουσιάσεις, μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μου αρέσει η εφαρμογή γιατί σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης φύσης κάποιες φορές υπάρχει ''κόλλημα''. Ειδικά στον επαγγελματικό τομέα,  τα ερεθίσματα είναι τόσα πολλά που το μυαλό και τα μάτια βρίσκονται σε κορεσμό. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην κόλλησε μπροστά σε ένα δίλημμα, μια επιλογή, μια πρόταση, μια απάντηση, μια ιδέα, ένα πρόβλημα. Η στάση μου απέναντι στην προσπάθειά/πείραμα, για μια τέτοια εφαρμογή είναι αρκετά θετική.  Η τεχνολογία σήμερα μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμη και να επέμβει στην διαδικασία σκέψης και λήψης αποφάσεων. Εκπληκτικό!

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.