Ένα application φέρνει τα πάνω-κάτω!

Ναι, έχει δει το μάτι μου τα τουριστικά λεωφορεία που πάνε tour μέσα στην πόλη κάνοντας μικρές ξεναγήσεις. Μπαίνεις, πληρώνεις, περιμένεις, στριμώχνεσαι με ένα σωρό άλλους περίεργους τύπους και πας όπου σε πάνε, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή. Το smart application με όνομα Tram Sightseeing φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο της ξενάγησης.

Tο Tram Sightseeing application στην πόλη Gothenburg αφήνει τον χρήστη να ορίσει μόνος την διαδρομή του και αναλαμβάνει την ευθύνη για την ξενάγησή του. Έχει απομνημονευμένα ιστορικά στοιχεία, πληροφορίες για κτήρια, δρόμους και δρομολόγια. Λειτουργεί όπως και το GPS, αντλώντας γεωγραφικά δεδομένα και, ανάλογα με την διαδρομή, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει μια ιδιωτική ξενάγηση.

Η εφαρμογή είναι τόσο έξυπνη, ώστε να υπολογίζει σε πόσα λεπτά έρχεται ή φεύγει η επόμενη συγκοινωνία με τα μέσα μεταφοράς, για να μην χάνει χρόνο ο χρήστης.

Ένα application σαν αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με το Drumo ή να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα. Είναι μια καλή ευκαιρία μιας και οι  ξεναγήσεις γίνονται απο συγκεκριμένα λεωφορεία, σε συγκεκριμένους δρόμους, για τουρίστες μόνο. Θα μπορούσε να υπάρχει στα ταξί, στα τηλέφωνα, στα μετρό, στα λεωφορεία. Πολλοί από τους κατοίκους σε μια χώρα κινούνται στην πόλη μηχανικά, χωρίς να παρατηρούν τί υπάρχει γύρω τους, ενώ οι τουρίστες οργανώνουν μόνοι με την βοήθεια του χάρτη διαδρομές. Ένα City Sightseeing θα μπορούσε εύκολα να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο πληροφορίας, διασκέδασης, σωστής κατανομής του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα θα συνέβαλε και στο σωστό marketing των τοπικών καταστημάτων.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.