Να γιατί το foursquare είναι μοναδικό

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα: τα social media είναι αμέτρητα, σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, ξεφυτρώνουν απ'το πουθενά! Κάποια είναι αγαπητά από το κοινό, άλλα είναι υποσχόμενα, γνωστά ή άγνωστα, κάποια είναι αδιάφορα, μερικά πετυχημένα. Το foursquare είναι η μίξη των πιο πάνω και γι'αυτό είναι ξεχωριστό.

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, και άγνωστοι με ρωτάνε γιατί δίνω τόση σημασία στο foursquare, μέχρι και το σκυλί μου αν μπορούσε να μιλήσει θα με ρωτούσε, γιατί ξεχωρίζω τόσο ένα application που απλά ορίζει την φυσική σου θέση online. Οι απαντήσεις είναι τόσο απλές:


1. Το foursquare είναι κάτι σαν ηλεκτρονική κουτσομπόλα: Βλέπω που είναι οι φίλοι μου. Ξέρω που είναι άτομα που δεν θέλω να συναντήσω, ποιός μπήκε, ποιός βγήκε, ποιός ήρθε που θέλω να συναντήσω, ποιός δεν ήρθε ποτέ.

2. Χτυπάς κάρτα: Λες που βρίσκεσαι και κάνεις τους χώρους που συχνάζεις σημεία αναφοράς. Οι φίλοι μου στο foursquare ξέρουν πως τα πρωινά ανήκουν στην εταιρία, τα βράδια στο γυμναστήριο, στο σπίτι, σε συγκεκτιμένα εστιατόρια ή μπαράκια και τα Σάββατα σε ένα συγκεκριμένο club. Μάλιστα, ένας άγνωστος μου είπε πως "χτυπάω κάρτα" κάθε φορά, ενώ ένας φίλος με ρώτησε γιατί φεύγω αργά απ'το γραφείο. Γνωστοί και άγνωστοι φίλοι ανησύχησαν που αρρώστησα, μου προτείνουν μέρη ή με ρωτάνε για την δουλειά που κάνω. Είναι ο καθημερινός διάλογος που έχουμε με φίλους και αρχίζει με το "που ΄σαι ρε συ...;"

3. Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου πάλι δικά μου: Είμαι mayor στα μέρη που πάω συχνά, γίνομαι mayor σε μέρη που δεν έχει συχνούς επισκέπτες, γίνομαι mayor εκτοπίζοντας άλλους. Είναι ένα application με ανταγωνισμό. Όσο παράλογο και αν φαίνεται, όταν κάνω checkin στην εταιρία κάθε μέρα, περνάω εκεί τις περισσότερες ώρες και κάποιος μου πάρει το mayorship.. εκεί αρχίζει η μάχη. Σε τρώει το γιατί, πλακώνεσαι με τους "κλέφτες" και το θες απεγνωσμένα πίσω, είναι το ίδιο με την θέση parking που σου πήραν. Στο foursquare προσέχεις τα νώτα σου, συμμαχείς με φίλους, ώστε να μην κλέβουν τις δημαρχίες σου, και ανταγωνίζεσαι με τους καλύτερους παίχτες.

4. Εσύ είσαι ο τάδε; Σε μισώ!: Δυστυχώς ή ευτυχώς στα social networks ο χρήστης ορίζει την χρήση. Αν θες είσαι φίλος μόνο με φίλους, αν θες είσαι φίλος και με αγνώστους. Αν κάνεις check-in (που δεν είναι κρυφά) συχνά, τότε αργά η γρήγορα η παρουσία σου θα τύχει να βρεθεί στον ίδιο χώρο με άλλους ενεργούς χρήστες. Αν οι χρήστες, με τους οποίους βρίσκεσαι στο ίδιο μέρος, είναι αυτοί που σε εκτοπίζουν από "δήμαρχο" έχεις την ευκαιρία να τους γνωρίσεις, να γίνεις φίλος μαζί τους ή να τους πεις "σε μισώ!". Το έχω κάνει, το έχω υποστεί, είναι εκπληκτικό!

5. Foursquare rules: Όσο κακός παίχτης και να είσαι, στο foursquare τηρείς κανόνες, επιβραβεύεσαι με badges, κερδίζεις δίκαια, χάνεις πάλι δίκαια, ανεβαίνεις στην βαθμολογία κερδίζοντας πόντους και το πιο βασικό είναι πως παίζεις ομαδικά.

Foursquare ο λόγος που δεν είπα: Σίγουρα το foursquare προσφέρει δυνατότητες marketing, είναι εύχρηστο, κάποιοι το βρίσκουν άχρηστο ή γκρινιάζουν πως παραβιάζει τις προσωπικές τους επιλογές. Είναι το social network που δεν έχει ενδιάμεσες απόψεις, ή το αγαπάς ή το μισείς. Για όλους τους πιο πάνω λόγους και για άλλους τόσους που δεν είπα, το foursquare είναι μοναδικό.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Να γιατί το foursquare είναι μοναδικό”

  1. Ο/Η GiannisKapogiannis λέει:

    Πολύ ωραίο άρθρο !!!