Beats by Dr. Dre Monster Solo HD: Review

beats by Dr.Dre

Ο ήχος δεν ήταν ποτέ η πρώτη μου προτεραιότητα. Ναι, μου άρεσε και μου αρέσει να ακούω δυνατά και καθαρά μουσική αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε κριτήριο μου όταν αγόραζα τηλεόραση, υπολογιστή ή ακόμα και ηχοσύστημα. Μέχρι που πρόσφατα βρέθηκα σε μία εκδήλωση και άκουσα τα ακουστικά της σειράς Monster, δημιουργία του διάσημου rapper και παραγωγού Dr. Dre.

Ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι είχα φανταστεί ή οποιαδήποτε άλλα ακουστικά είχα ακούσει μέχρι τότε. Την αμέσως επόμενη μέρα έψαξα να βρω ποιο μοντέλο ήταν ενώ λίγες μέρες αργότερα τα είχα στην κατοχή μου. Από τότε, τα Monster beats Solo HD δεν τα αποχωρίζομαι. Στο γραφείο τα φοράω συνέχεια ενώ και στο σπίτι πολλές φορές όταν ακούω μουσική προτιμώ τα ακουστικά από τα ηχεία.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το noise cancellation των ακουστικών. Ακόμα κι όταν έχει φασαρία στον εξωτερικό χώρο, μπορείς να ακούσεις καθαρά την μουσική χωρίς να επηρρεάζεται από το εξωτερικό περιβάλλον. Η ένταση των ακουστικών επίσης είναι πολύ δυνατή. Τις λίγες φορές που έβαλα τα Solo HD στην μέγιστη ένταση, ένιωσα τελείως αποκομμένος από τον κόσμο και απλά απολάμβανα την καθαρότητα του ήχου και της μουσικής.

Τα ακουστικά έρχονται μαζί με δύο καλώδια, ένα για να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής ήχου και ένα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για iPhone, iPad και iPod. Το δεύτερο αυτό καλώδιο λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το handsfree του iPhone που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει τραγούδι ή να κάνει pause, να απαντάει στο τηλέφωνο και να δυναμώνει την ένταση. Το μόνο στοιχείο που με έχει ενοχλήσει στα συγκεκριμένα ακουστικά είναι το γεγονός ότι μετά από αρκετές συνεχόμενες ώρες χρήσης, νιώθω τα αυτιά μου πιεσμένα.

Το κόστος των Solo HD είναι ένα θέμα. Με 229€ πιθανότατα υπάρχουν άλλες λύσεις που απευθύνονται σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τα ακουστικά τους ως εργαλείο (πχ djs και μουσικοί). Όμως, στα ακουστικά του Dr. Dre ο καταναλωτής πληρώνει και το lifestyle στοιχείο, όπως γίνεται εξάλλου σε πολλά προϊόντα ακόμα, είτε τεχνολογικά, είτε όχι..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.