Σκέφτεσαι Android. Τι προτιμάς όμως;

To Android έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια σοβαρή υποψήφια επιλογή για κάποιον που ετοιμάζεται να αγοράσει καινούρια συσκευή. Μια έρευνα που δημοσίευσε η εταιρεία iGR, δείχνει ότι αυτή τη στιγμή, το 47% των χρηστών στις ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους μια Android συσκευή, έναντι 24% που διαθέτει ένα iPhone.

Από τις κατασκευάστριες εταιρείες που υποστηρίζουν το λογισμικό της Google με τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά, φαίνεται ότι η Samsung απολαμβάνει την υψηλότερη προτίμηση, ακολουθούμενη από τις Motorola, HTC και LG, ενώ ZTE και Huawei βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 45% των χρηστών Android, όχι μόνο ερεύνησε τις επιλογές που υπάρχουν σήμερα στα λειτουργικά συστήματα πριν αποφασίσει, αλλά επίσης επέλεξε και συγκεκριμένη συσκευή. Η επωνυμία της Google είναι βέβαιο ότι βοηθά κατά πολύ τις πωλήσεις συσκευών Android, καθώς το 27% των ανθρώπων που τις επέλεξαν πιστεύουν ότι η Google είναι μια αξιόπιστη επιχείρηση, επομένως και τα κινητά τηλέφωνα με το δικό της λειτουργικό σύστημα πρέπει να είναι εξίσου αξιόπιστα.

Η συντάκτρια της μελέτης, Sarah Thoman, υποστηρίζει ότι: «Oι καταναλωτές επιλέγουν συσκευές που σχετίζονται με την επιτυχία συγκεκριμένων κατασκευαστών. Eπιπλέον, η υφιστάμενη μάρκα κινητού που έχει στην κατοχή του ο χρήστης, επηρεάζει την επιλογή ενός καινούριου Android smartphone. Παράλληλα, διάφοροι άλλοι παράγοντες υπολογίζονται πριν την τελική επιλογή, όπως η ποιότητα της οθόνης και η λειτουργικότητα της συσκευής.»

Εσείς, όταν σκέφτεστε την αγορά ενός Android smartphone, ποια εταιρεία σας έρχεται πρώτα στο μυαλό; Ποια προτιμάτε και για ποιο λόγο; Οι σημερινές συσκευές Android, σε ποιο βαθμό και σε ποιους τομείς είναι εφικτό να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.