Foursquare: Αυτόματο check-in;

 

Πώς θα σας φαινόταν αν το κινητό σας έκανε αυτόματο check-in στις περιοχές που επισκέπτεστε; Θα σας έλυνε τα χέρια από τη συνεχή αναζήτηση cafe, bar, εστιατορίων, αθλητικών εγκαταστάσεων ή θα σας πρόδιδε ακόμα και όταν δεν επιθυμούσατε να γνωστοποιήσετε την τοποθεσία σας;

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής προϊόντων του Foursquare, Alex Rainert, ανέφερε ότι η εφαρμογή με την πάροδο του χρόνου θα είναι σε θέση να κάνει αυτόματο check-in, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, λόγω τεχνικών περιορισμών και σχεδιασμού. Πριν λίγους μήνες το Foursquare είχε ανακοινώσει τη λειτουργία Radar στο iOS5, όπου η εφαρμογή μπορούσε να στέλνει ειδοποιήσεις στο χρήστη σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνοντάς τον όχι μόνο για κάποιους φίλους του που έχουν κάνει check-in σε ένα διπλανό cafe για παράδειγμα, αλλά στέλνοντας ειδοποίηση σε περίπτωση που έχει αποθηκεύσει το σημείο αυτό σε To-Do list. Aντίστοιχη εφαρμογή είχε ανακοινώσει και η Apple με την ονομασία Find My Friends. Το Foursquare αυτή τη στιγμή εργάζεται, ώστε να διευρύνει αυτήν την τεχνολογία σε κάθε διαδικασία check-in, πολύ απλά, ρωτώντας τον χρήστη κάθε φορά αν επιθυμεί να «τσεκάρει» την τοποθεσία που βρίσκεται ή όχι.

Επιπλέον, οι developers εργάζονται με σκοπό να μπορεί η εφαρμογή να προβλέψει ακόμα και την τοποθεσία σου. Για παράδειγμα, αν εσύ κάθε εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί βρίσκεσαι στο γραφείο σου, τότε το Foursquare θα σε ρωτήσει αν θέλεις να επιβεβαιώσεις το check-in. Όπως τονίζει ο Alex Rainert στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider, το Foursquare θα αναπτυχθεί με προσεκτικό τρόπο, έτσι ώστε σε καμιά περίπτωση ο χρήστης να μην αναγκάζεται να «προδώσει» την τοποθεσία του χωρίς να το θέλει. Η διαφορά είναι ότι η όλη διαδικασία του check-in σύντομα θα απλουστευθεί, αποκτώντας μεγαλύτερη ταχύτητα κατά την εφαρμογή της.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.