Μadonna & Super Bowl, έβαλαν φωτιά στο Twitter!

 

Τα μεγάλα γεγονότα δε συγκεντρώνουν μόνο μεγάλες τηλεθεάσεις και ακροαματικότητες σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αλλά επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τη χρησιμοποίηση των social media. Πολλοί από εμάς, ενώ βλέπουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μια τελετή έναρξης, ένα σημαντικό γεγονός, ανατρέχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους λογαριασμούς Facebook και Twitter.

Αυτή τη φορά, το Twitter είχε την τιμητική του κατά τη διάρκεια τελικού του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, γνωστό και ως Super Bowl. Κατά τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα, 10.000 tweets ανά δευτερόλεπτο «σφυροκοπούσαν» το Twitter. Παράλληλα, όταν στο ημίχρονο του αγώνα ανέβηκε στη σκηνή η Madonna παρουσιάζοντας ένα λαμπερό show με χαρακτήρα... σύγχρονης Κλεοπάτρας, έβαλε κυριολεκτικά... φωτιά στο Twitter, καθώς δέχτηκε 8.000 tweets ανά δευτερόλεπτο για πέντε συνεχόμενα λεπτά, καταρρίπτοντας ακόμα και το ρεκόρ της Beyonce πέρυσι τον Αύγουστο, όταν είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της! Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για το marketing της βασίλισσας της pop, γνώριζαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την προώθηση του νέου της άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα μήνα, ίσως όμως να μην είχαν υπολογίσει σε τέτοιο βαθμό το μέγεθος της επιτυχίας του show, βάσει των tweets.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε αρκετά γεγονότα κατά τη διάρκεια των οποίων γέμισε το Twitter, όπως ο περυσινός τελικός Super Bowl με 4.064 tweets το δευτερόλεπτο, η αλλαγή χρονιάς στην Ιαπωνία με 6.939 tweets το δευτερόλεπτο, ενώ η πρεμιέρα της Ιαπωνικής ταινίας «Castles In The Sky», έφθασε τα 25.088 tweets το δευτερόλεπτο, καταρρίπτοντας όλα τε ρεκόρ στην ιστορία του Twitter. Oι θάνατοι των Steve Jobs και Bin Laden, είχαν 6.049 και 5.106 tweets το δευτερόλεπτο αντίστοιχα, ενώ ο σεισμός στην Ιαπωνία προκάλεσε «μετασεισμούς» 5.560 tweets το δευτερόλεπτο. Το επόμενο ρεκόρ ίσως έρθει με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 που διεξάγονται στο Λονδίνο. Stay tuned!

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.