Τα εργαλεία του φλερτ στα social media

Δυστυχώς ή ευτυχώς από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου. Επειδή πια δεν έχω αρκετό χρόνο να παρατηρώ τις συμπεριφορές των ανθρώπων live, το κάνω online και έχει την ίδια επιτυχία. Παρατηρώ, μιλάω, ακούω και σχολιάζω με φίλους και φίλες για flirt που τους έχει τύχει ή έχουν κάνει, και γελάω γιατί όλα μου ακούγονται οικεία. Αυτά είναι τα εργαλεία του flirt στα social media...!

Στο πανεπιστήμιο η Μάρθα (καλά να είναι), βάφτισε τη μανία για παρατήρηση σε "στάσεις και συμπεριφορές", μιας και έκανε κοινωνιολογία, με σύστησε στις μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να βρεθούμε εσκεμμένα ή όχι σε κάποιο κοινό τόπο (κοινή θεματική ενότητα) και τότε το γλυκό έδεσε. Παρατηρώ και βλέπω πως στα social media και στον τομέα flirt λίγο-πολύ όλοι χρησιμοποιούν με παρόμοιους τρόπους τα ίδια εργαλεία, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες με μεγάλη, απόλυτη καταστροφή.

1.Poke, όπως λέμε "συγνώμη, μπορώ να καθίσω;": Πετυχαίνεις γνώριμα ή όχι πρόσωπα στο facebook, δεν είστε φίλοι αλλά θες να τραβήξεις την προσοχή και για να μη συμπεριφερθείς σαν αρπαχτικό απ΄την αρχή, ρίχνεις ένα poke να δεις αν τσιμπήσει το δόλωμα. Επίσης, αν είστε φίλοι και τα καθημερινά like, comments, shares και posts έχουν χαθεί, κάνεις ένα poke για να ξανα-ζεστάνεις το κρύο φαγητό.

2. Foursquare = "να 'ξερα που θα πάει, να εμφανιστώ και γώ...τυχαία!": Το foursquare και το facebook places είναι το εργαλείο που απαντάει στο αγανακτησμένο ερώτημά σου "που να είναι τέτοια ώρα". Κάνει check-in, το βλέπεις, ενημερώνεις την παρέα σου, φοράς τα καλά σου και κάνεις είσοδο στο ίδιο μέρος. Όταν συναντηθείτε, φοράς την χαζή φάτσα και λες "αυτό τώρα είναι τυχαίο;".

3. Comments, likes, tweets = "σε έχω περικυκλώσει από παντού": Ανεβάζει μια φωτογραφία και είσαι κολλημένος/η στην οθόνη να προλάβεις να κάνεις Like, συνεχίζεις με comment και μετά με private message. Είναι κάτι σαν τα προκαταρτικά. Κάνεις ατελείωτα refresh στο προφίλ του ατόμου που σε ενδιαφέρει και εξοργίζεσαι, γεμίζεις απορία ή τα καταπίνεις όλα, όταν άλλα πρόσωπα κάνουν τις ίδιες κινήσεις με σένα.

4. Chat, όπως λέμε.."να σε κεράσω ένα ποτό;": Μόλις νιώσεις άνετα μεταφέρεις την συζήτησή σου από κοινή θέα σε chat. Αν είσαι πιο τολμηρός χαρακτήρας, chat-άρεις απ'την αρχή και "αν πιάσει, έπιασε". Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν την αφορμή σε μια μινι συζήτηση και για να μην εκτεθούν, μιλάνε μέσω chat. Καλό ή κακό, δεν θα το κρίνω, αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα αυτοί που μιλάνε μέσω chat, προσπαθούν να είναι πιο άμεσοι/ες.

5.  Search = "τελικά...έπρεπε να του/της μιλήσω": Βγαίνεις, βλέπεις το ενδιαφερόμενο πρόσωπο και ντρέπεσαι να πας να γνωριστείς. Κοιτάς όλο το βράδυ, κάποιες φορές σου το ανταποδίδουν, άλλες όχι, αλλά δεν μιλάς. Ντρέπεσαι, δεν ξέρεις αν είναι ελεύθερη/ος, φοβάσαι μη σε στείλει πακέτο στη μαμά σου. Ξέρεις μόνο λίγα για το συγκεκριμένο πρόσωπο και πλακώνεσαι στο facebook και στο google να κάνεις search με κάθε δυνατό, λαντινικά, μικρά, μεγάλα, ch ή h, για να το βρείς. Ελπίζω να τα καταφέρεις!

Καλώς η κακώς όλα τα πιο πάνω και πολλά άλλα, τυχαίνουν ή τα κάνουν όλοι, σε μικρό η μεγάλο βαθμό. Σημασία έχει να μπορείς να τα κάνεις live γιατί εκεί θα καταλήξει το παιχνίδι και αν δεν τα πας καλά τότε πολύ πιθανόν να σου δώσουν "block"!

Σχολιάστε >
36 σχόλια
|
Κατηγορίες:

36 απαντήσεις στο “Τα εργαλεία του φλερτ στα social media”

  1. Ο/Η ehealthgr λέει:

    Διαβάζοντας το άρθρο ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό. Μιλάμε (προφανώς) για τους native "speakers" των social media (δηλαδή τους νεότερους και τους "ειδικούς") ή και για μεγαλύτερες και λιγότερες εξοικειωμένες γενιές? Το πιθανότερο είναι πως μάλλον αυτές οι συμπεριφορές θα περάσουν "κοινωνικογονιδιακά" ως αυτονόητες και φυσιολογικές στις επόμενες. Ενδιαφέρον κοινωνιολογικό φαινόμενο.

    Ο κόσμος ηλεκτρονικά λοιπόν φλερτάρει . Ανθρώπινη επαφή, ψυχική και σωματική επικοινωνία έχει στο τέλος αυτού του φλερταρίσματος? Από την άλλη θα μου πει κανείς και στο real life μπορεί να φλερτάρουμε καθημερινά, για πάρα πολλούς λόγους, χωρίς να υπάρχει κάποια συνέχεια ή ακόμα και η προσδοκία της. Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον μια μελέτη με τις διαφορές, τις ομοιότητες, τις ιδιαιτερότητες (αν υπάρχουν) και τις τάσεις του κάθε είδους φλερταρίσματος.