NEXT Berlin 2012: Θα είμαστε εκεί

NEXT Berlin Logo

Το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι πλέον ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Ενημερώνεσαι από portals και blogs, μιλάς με τους φίλους σου μέσω Facebook και Twitter, οι καλύτερες φωτογραφίες σου βρίσκονται στο Instagram profile σου ενώ πλέον οι φίλοι σου ξέρουν που είσαι χάρη στα Foursquare checkins σου. Όμως, υπάρχουν κάποια ακόμα πράγματα που -μάλλον- θα αργήσουν να αντικατασταθούν από web services και εφαρμογές σε υπολογιστές και smartphones.

Ένα από αυτά είναι και τα συνέδρια. Ναι, το Twitter, το live blogging και το streaming μεταφέρουν ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την φυσική παρουσία σε έναν τέτοιο χώρο. Γιατί, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η προστιθέμενη αξία των συνεδρίων δεν κρύβεται στα panels και τα keynotes αλλά στα breaks, στις συζητήσεις, στα πηγαδάκια και στα parties.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθώ να παρευρίσκομαι τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο σε ένα μεγάλο συνέδριο και όχι μόνο να παρακολουθώ διαδικτυακά τις ομιλίες και το αντίστοιχο #hashtag στο Twitter. Φέτος, στις αρχές Μαΐου θα βρίσκομαι στο Βερολίνο για να παρακολουθήσω το NEXT Berlin 2012 και θα καλύψω το event μέσω live blogging στο www.away.gr.

Ο Matthias Schrader, ιδρυτής του συνεδρίου, δήλωσε για το NEXT:

NEXT Berlin focuses on the most significan trends and topics expected over the forthcoming 24 monthts. It's an amazing event that always delivers raw inspiration.

Έχω κάθε λόγο να τον πιστέψω. Κοιτώντας τους ομιλητές του φετινού NEXT Berlin παρατηρώ ότι το diversity είναι αυτό που ξεχωρίζει. Όχι άδικα αν σκεφτούμε ότι πλέον η ψηφιακή κουλτούρα δεν απευθύνεται μόνο στους geeks και τους nerds αλλά πρακτικά σε οποιονδήποτε άνθρωπο εκεί έξω. Όπως πρόσφατα είχε πει και ο Juliano Tubino (Worldwide Director of Innovation, Microsoft), η επόμενη γενιά των startups θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα.

Η έναρξη του συνεδρίου και η πρώτη ομιλία του φετινού NEXT Berlin θα γίνει από τον Rene Obermann, τον CEO της Deutsche Telekom. Αν απορείς γιατί μία "παραδοσιακή" εταιρία βρίσκεται σε ένα συνέδριο που προάγει την καινοτομία, να σου θυμήσω ότι η T-Mobile διατηρεί τα T-Labs που ασχολούνται εκτενώς με το cloud, την ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα embedded devices και το μέλλον της επικοινωνίας.

Στην αντίπερα όχθη, βρίσκεται ο media artist Aram Bartholl που ξεκίνησε το 2010 το project Dead Drops και γέμισε τους τοίχους της Νέας Υόρκης με USB Flash που επιτρέπουν στον καθένα να μοιραστεί ότι αρχεία θέλει με τους υπόλοιπους users. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέτοια USB Flash σε ολόκληρο τον κόσμο! Ο Aram Bartholl θα μιλήσει για "post-digital" φαινόμενα, εξάλλου και το Dead Drops ένα τέτοιο φαινόμενο είναι.

Όμως, το NEXT Berlin δεν περιορίζεται μόνο στους ομιλητές αλλά έχει πολλά και ενδιαφέροντα panels. Startups, Fashion, Robots & Humans, Internet of Things, είναι μόλις μερικά από αυτά ενώ ένα panel για startups στην Ανατολική Ευρωπή θα διευθύνει και η Alexia Tsotsis.

Περισσότερα για τους ομιλητές του NEXT Berlin 2012 μπορείς να βρεις στην αντίστοιχη σελίδα στο επίσημο site του συνεδρίου. Όμως, αν σκέφτεσαι να έρθεις στο Βερολίνο για το NEXT, να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο κέρδος σου δεν θα είναι αυτά που θα ακούσεις στα keynotes αλλά οι συζητήσεις που θα κάνεις με ανθρώπους (ομιλητές και συμμετέχοντες) με διαφορετική κουλτούρα από την δική σου και θα σου ανοίξουν το μυαλό..

Bonus: Υπάρχει φοιτητικό εισιτήριο για το NEXT με 90€ και εισιτήριο για Startups με 190€. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.