Away Challenge #2 – Day #4: Dropbox

Συνέχεια στα Away Challenges και σήμερα θα δούμε ένα πολύ χρήσιμο online εργαλείο, πού αξιοποιεί τα...σύννεφα για να διευκολύνει τον διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ χρηστών. Αναφερόμαστε φυσικά στο Dropbox, μια cloud-based υπηρεσία file-sharing με το δικό της interface για όλα τα λειτουργικά συστήματα (Windows, Mac, Linux) αλλά και για mobile συσκευές!

Πρόβλημα: Θέλω να μοιράζομαι αρχεία, ανεξαρτήτως μεγέθους ή/και είδους, με ένα ή περισσότερα άτομα. Ευκολάκι, φυσικά, υπάρχουν αναρίθμητες υπηρεσίες online για το σκοπό αυτό, ακόμα και τα attachments των e-mails μπορούν να μας βοηθήσουν. Επέκταση προβλήματος: Θέλω αυτό να γίνεται χωρίς να πατάω “Upload” κάθε φορά πού ανεβάζω ένα αρχείο και χωρίς να μοιράζω links σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να το κατεβάσουν. Θέλω να γίνεται αυτόματα, εύκολα, γρήγορα, σε ένα χώρο πού θα μπορώ να το εντοπίσω κι εγώ χωρίς πρόβλημα, ακόμα και πολλούς μήνες μετά το ανέβασμά του. Χμ...

Εδώ έρχεται το Dropbox να μας λύσει τα χέρια. Με ένα δωρεάν λογαριασμό στο site του, αποκτάτε 2 GB διαθέσιμου χώρου, ενώ για κάθε φίλο σας πού θα κάνετε refer στην υπηρεσία «κερδίζετε» άλλα 500 MB επιπλέον (έως 18 GB με το free account). Στη συνέχεια εγκαθιστάτε το Dropbox app στον υπολογιστή σας, το οποίο τρέχει διακριτικά στο παρασκήνιο και κάνει sync συγκεκριμένους φακέλους πού εσείς ορίζετε, στο online account σας. Το μόνο πού έχετε να κάνετε είναι...drag and drop τα αρχεία πού θέλετε να ανεβάσετε μέσα στον φάκελο και αυτομάτως εκείνα ανεβαίνουν στο cloud, το σύστημα σας δίνει ένα link για το καθένα (ή για ολόκληρο τον φάκελο).

Εδώ όμως το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο. Με χρήση ενός “shared folder” από πολλούς χρήστες, ουσιαστικά δημιουργείται ένα group πού έχει τον ίδιο φάκελο στο σκληρό του, και όποτε κάποιος χρήστης ανεβάσει ή τροποποιήσει ένα αρχείο σε αυτόν, στον υπολογιστή του, οι αλλαγές εφαρμόζονται και στους φακέλους των υπολοίπων! Είναι ένα εξαιρετικό tool για workgroups πού θέλουν να μοιράζονται αρχεία εύκολα και γρήγορα μεταξύ τους, χωρίς κανένα κίνδυνο ασφαλείας και το κυριότερο, δωρεάν! Αν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες χρηστών και δεν ξέρατε το Dropbox, απλά δεν ξέρατε τι χάνατε.

https://www.dropbox.com/home

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.