LG + Windows Phone, σημειώσατε τέλος

Για την ώρα… τουλάχιστον φαίνεται ότι η Κορεάτικη εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την έρευνα και παραγωγή συσκευών με το λειτουργικό σύστημα των Windows Phone και αντί αυτού να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων Android.

Η LG δήλωσε στην Korea Herald ότι: «ο συνολικός αριθμός των συσκευών Windows Phone που πουλήθηκαν παγκοσμίως, είναι σχεδόν αμελητέος.» Μολονότι η συνεργασία με τη Microsoft παραμένει πολύ καλή, η απόφαση για την αποστροφή της LG πάρθηκε τη στιγμή που η εταιρεία ήταν στη θέση Νο3 παγκοσμίως, αποδυναμώνοντας ως ένα βαθμό τη γραμμή παραγωγής των smartphones. Η LG σημείωνε χαμηλές πωλήσεις στις συσκευές με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft,  με αποτέλεσμα να καταγράψει ζημιές για 7 συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ το μόνο θετικό σε όλα αυτά ήταν οι αυξημένες πωλήσεις Android συσκευών που έσωσε κατά κάποιο τρόπο το οικονομικό έτος. Tην ίδια στιγμή, ο μεγάλος ανταγωνιστής Samsung, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την έλευση του νέου iPhone, κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση στην παρουσίαση και υποστήριξη του νέου Galaxy S3 που παρακολουθήσαμε πριν λίγες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή, το Windows Phone κατέχει περίπου το 2% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς smartphones, κάτι που έχει άμεση σχέση και με τις επιδόσεις της LG. Η χλιαρή υποδοχή έως τώρα του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft αντανακλά αρνητικά στις πωλήσεις  των κατασκευαστών. Η LG, εκτός του ότι πέτυχε χαμηλές πωλήσεις, βλέπει απέναντί της τη Samsung να ετοιμάζεται να μπει δυνατά στο χώρο των Windows Phone παρουσιάζοντας νέες συσκευές, ενώ η Nokia έχει ευθυγραμμιστεί εδώ και καιρό με τη Microsoft μέσα από το σχετικό  deal που υπήρξε.

Για την ώρα τουλάχιστον, η LG δε θα ασχοληθεί με τα  Windows Phone, ωστόσο θα  συνεχίσει να υποστηρίζει τις συσκευές και τους πελάτες της για ένα χρονικό διάστημα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.