Away Challenge #3 – Day #6: Ανακάλυψε την πόλη σου

Όταν σε ρωτάει κάποιος «από πού είσαι;», τι ακριβώς του απαντάς; Του αναφέρεις το μέρος που γεννήθηκες, ξέρεις, η τοποθεσία αυτή στην οποία εμφανίζεται η πιπίλα στο δικό σου Facebook Timeline; Μήπως σκέφτεσαι την πόλη από όπου θα ήθελες να είσαι, το μέρος που αγαπάς και έχεις ζήσει πιο πολύ, ή απλά λες τον τόπο καταγωγής σου;

Όποια απάντηση και να δώσεις, όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Λες ότι είσαι από το ένα ή το άλλο μέρος της Ελλάδας. Πόσο καλά το γνωρίζεις όμως; Δε σου έχει τύχει να φιλοξενείς φίλους, συγγενείς στο σπίτι, οι οποίοι θέλουν να δουν μερικά αξιοθέατα και σημεία της πόλης, για τα οποία –ντροπή σου- δεν ξέρεις να τους πεις όχι μόνο πώς θα πάνε, αλλά ούτε καν το ωράριο λειτουργίας. Ζεις χρόνια σε αυτήν την πόλη και νομίζεις ότι την ξέρεις, νομίζεις όμως. Έχεις περάσει από όλες τις καφετέριες, τα clubs, τις νυχτερινές πίστες, χωρίς να έχεις αφουγκραστεί τις πραγματικές ομορφιές που κρύβει η πόλη σου.

Σκέψου λίγο. Κανόνισε μία φορά ανά δυο βδομάδες (ή περισσότερο), πιθανότατα μέσα στο σαββατοκύριακο, να επισκέπτεσαι ένα αξιοθέατο, είτε αυτό είναι κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικός χώρος, είτε κάποιο όμορφο σημείο της πόλης. Το σημερινό Away Challenge, είναι αφιερωμένο στο SightSeeing και σκοπεύει να σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ, τον υπολογιστή, την trendy καφετέρια που πίνεις καφέ και να πάς να γευθείς διαφορετικές αισθήσεις της πόλης σου.

Η Θεσσαλονίκη, είναι η πόλη στην οποία αφιερώνω το σημερινό άρθρο, καθώς είναι το μέρος εκείνο που εδώ και χρόνια με κάνει να θέλω να ανακαλύπτω ολοένα και νέες εικόνες. Παρότι βρίσκομαι στο δέκατο έτος διαμονής σε αυτήν την πόλη, το σημερινό challenge του Away, μου έδωσε το κίνητρο να επισκεφτώ μόνος και μη, διαφορετικά σημεία και να τα φωτογραφήσω. Θέλω να πιστεύω(;) ότι την ξέρω καλά αυτήν την πόλη, καθώς κάθε δρόμος, κάθε κρυφό ή φανερό μονοπάτι, μου θυμίζει κάτι διαφορετικό, αποτελώντας κομμάτι της ζωής μου, τουλάχιστον των τελευταίων ετών.

Θα το πω άλλη μια φορά: βγες από το comfort zone σου και προσπάθησε να ανακαλύψεις μέρη της πόλης σου που νομίζεις ότι τα έχεις δει, (ίσως σε μια άλλη ζωή), ή που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν. Ξεκίνησε αν θέλεις από το SightSeeing bus της πόλης σου και άσε αυτό να σε κάνει μια πρώτη βόλτα από τα κυριότερα σημεία που πρέπει να δεις. Υπάρχει μάλιστα ανάλογη σελίδα στο διαδίκτυο για διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου, ενώ ειδικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης μπορείς να δεις εδώ, ώστε να κλείσεις σήμερα μια βόλτα!

Όλες οι φωτογραφίες που βλέπετε, είναι από το δικό μου SightSeeing στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Δυστυχώς, δεν είχα φωτογραφική μηχανή για τις λήψεις, το BlackBerry έκανε ότι μπορούσε(!) και ζητώ την κατανόηση για την ευκρίνεια των φωτογραφιών. Τι κι αν οι φίλοι μου με κοιτούσαν μερικές φορές αμήχανα να φωτογραφίζω μέρη που έχω δει πάμπολλες φορές; Αδιαφόρησα. Εσύ όμως μην αδιαφορείς, βγες από τη βαρετή, καθημερινή, άνετη ζώνη σου, βγες και ανακάλυψε την πόλη σου. Σήμερα.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.