Το Facebook for iOS φτάνει στην έκδοση 5.0 και γίνεται επιτέλους πολύ πιο γρήγορο

Η εφαρμογή Facebook for iOS ήταν χάλια. Για την ακρίβεια ήταν ίσως η χειρότερη -σε απόδοση- από τις εφαρμογές που είχα εγκαταστήσει στη συσκευή μου. Όμως χθες η εταιρεία κυκλοφόρησε την έκδοση 5.0, υποστηρίζοντας πως είναι σημαντικά πιο γρήγορη. Διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου, μέχρι που διάβασα πως το Facebook for iOS δε χρησιμοποιεί πια HTML5 (για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, εδώ). Μετά από μερικά δευτερόλεπτα παρέα με τη νέα έκδοση, καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά. Και είναι μεγάλη.

Όπως βλέπουμε, το Facebook δεν ασχολήθηκε μόνο με το χρόνο που χρειάζεται η εφαρμογή για να φορτώσει (από εκεί που ήθελε 8-10 sec, τώρα βλέπω το News Feed σε 4-5 sec), αλλά και με την απόκριση της καθώς τη χρησιμοποιείς. To scrolling γίνεται ακαριαία με το παραμικρό άγγιγμα στην οθόνη, χωρίς κάποιο lag. Τα νέα posts και comments εμφανίζονται μπροστά μας σε ζωντανό χρόνο, με μία μπάρα στο πάνω μέρος να μας ενημερώνει με ένα μήνυμα όπως "New Stories 10+". Ο τρόπος που εμφανίζονται οι φωτογραφίες έχει αλλάξει, αφού πλέον θυμίζει περισσότερο το Facebook Camera, ενώ πολύ όμορφο είναι και το νέο εφέ για τα Likes.

Λίγες βδομάδες πριν τον ερχομό του iOS 6, όταν δηλαδή το Facebook θα ενσωματωθεί μέχρι ένα σημείο στο λειτουργικό σύστημα της Apple, η εταιρεία βρήκε αφορμή να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και μήνες, πολλούς μήνες. Το θέμα είναι πως η ενημέρωση αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για το Facebook, το οποίο στρέφει την προσοχή του προς τη σωστή κατεύθυνση, το mobile. Οι χρήστες θα αγαπήσουν ξανά το Facebook for iOS.

Οι κάτοχοι κάποιας iOS συσκευής μπορείτε να κατεβάσετε αμέσως την εφαρμογή από το App Store, ενώ για όσους έχουν επιλέξει το Android, η εταιρεία δήλωσε πως σύντομα θα έχουμε αντίστοιχη ενημέρωση και για εκεί.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.