Η Amazon ανακοινώνει το νέο Kindle Paperwhite

Ο Jeff Bezos μόλις ανακοίνωσε από τη σκηνή το Kindle Paperwhite, το νέο μοντέλο της σειράς των επιτυχημένων e-book readers, το οποίο παίρνει το όνομα του από τη βασική διαφορά που έχει σε σχέση με τα προηγούμενα. Όπως είδαμε και σήμερα το πρωί, το Paperwhite αντιστοιχεί στην τεχνολογία που ανέπτυξε η Amazon και η οποία επιτρέπει την ανάγνωση βιβλίων στο σκοτάδι, αφού πλέον η οθόνη φωτίζεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο Kindle εμφανίζει τα γράμματα με 25% περισσότερη αντίθεση, κάτι που κάνει πιο εύκολο το διάβασμα σε αυτό. Η οθόνη περιλαμβάνει 221 ppi, δηλαδή αρκετά περισσότερο από τα προηγούμενα μοντέλα, αφού πλέον περιλαμβάνει 62% περισσότερα pixels.

Η Amazon δούλεψε και πάνω στο χρόνο που διαρκεί η μπαταρία, ένα χαρακτηριστικό που λόγω του back-lit σίγουρα θα μειώνονταν σε σχέση με το παρελθόν. Η μπαταρία του Kindle Paperwhite διαρκεί μέχρι 8 εβδομάδες. Η νέα συσκευή είναι λεπτότερη από ένα περιοδικό (9,1 εκατοστά) και ελαφρύτερη από ένα συνηθισμένο βιβλίο (213 γραμμάρια).

Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την ένταση του φωτισμού και το μέγεθος των γραμμάτων, όπου πλέον υποστηρίζονται μικρότερες γραμματοσειρές. Ένα νέο feature που ακούει στο όνομα "Time to Read" λαμβάνει υπόψιν του την ταχύτητα ανάγνωσης και υπολογίζει πόσος χρόνος απομένει μέχρι την ολοκλήρωση του κεφαλαίου ή του βιβλίου. Τέλος, υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπήσαμε στα προηγούμενα, όπως Whispersync και X-Ray. Το Kindle Paperwhite θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από σήμερα (με αποστολή 1 Οκτωβρίου), έναντι $119. Το μοντέλο με δωρεάν 3G σε 100 χώρες του κόσμου θα κοστίζει $179.

Βλέποντας την επιτυχία του φθηνότερου Kindle που κυκλοφόρησε πέρυσι, η Amazon κάνει το ίδιο και φέτος. Το φθηνό και πιο απλό Kindle, το οποίο βλέπεις παρακάτω, έρχεται με νέες γραμματοσειρές, πιο καθαρό κείμενο και 15% ταχύτερη αλλαγή σελίδων. Αυτό θα κοστίζει $69 και θα αρχίσει να αποστέλεται από τις 14 Σεπτεμβρίου.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.