Θα πλήρωνες για να χρησιμοποιείς το Twitter; [Poll Results]

Μέσα στο καλοκαίρι γνωρίσαμε το App.net, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο για πολλούς μοιάζει με το Twitter. Το ίδιο θέλει να γίνει κάτι παραπάνω από απλά μια εφαρμογή, θέλει να γίνει μια πλατφόρμα που οι developers θα χρησιμοποιούν για να αναπτύσσουν social web εφαρμογές.

Η πρώτη και σημαντική διαφορά που παρατηρεί κανείς σε σχέση με το Twitter, είναι πως οι χρήστες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτό με μία συνδρομή ($50 ανά χρόνο). Όπως ήταν λογικό, η επιτυχία της αρχικής χρηματοδότησης, μέσω crowd funding, του App.net οδήγησε στις συζητήσεις για το αν θα πρέπει και το Twitter να λειτουργεί -έστω και εν μέρη- με συνδρομές. Έτσι, κατά τις τελευταίες βδομάδες μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώμη σας πάνω στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 87,64%, υποστήριξε πως τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να παραμείνουν δωρεάν, κάτι που δείχνει πως δεν είμαστε ακόμα έτοιμη για κοινωνικά δίκτυα με paywalls. Ένα 5,06% δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, επειδή δεν πρόκειται να ακολουθήσουν και οι φίλοι του. Ας μην ξεχνάμε, πως οι περισσότεροι από εμάς δημιουργήσαμε ένα λογαριασμό σε κάποιο από τα πρώτα κοινωνικά δίκτυα επειδή μας παρότρυναν οι φίλοι ή επειδή θέλαμε να βρούμε κάποιους από τους γνωστούς μας εκεί. Τέλος, μόλις ένα 2,81% των συμμετεχόντων δήλωσε πως θα πλήρωνε για να χρησιμοποιεί το Twitter, ενώ από αυτούς πολλοί θα το έκαναν υπό προϋποθέσεις.

Το επόμενο poll μας έχει σχέση με κάτι που μας απασχόλησε ιδιαίτερα τις προηγούμενες βδομάδες, τα smartphones. Σχεδόν όλες οι εταιρείες είχαν να μας παρουσιάσουν από κάτι. Από αυτές τις ανακοινώσεις, ξεχωρίσαμε το iPhone 5 της Apple, το Lumia 920 της Nokia και το Optimus G της LG. Έτσι, αυτή τη στιγμή, μαζί με τα One X της HTC και το Galaxy S III της Samsung, 4 είναι οι συσκευές που κυριαρχούν στην αγορά. Ποια από αυτές θα επιλέγατε αν μπορούσατε να έχετε οποιαδήποτε;

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.