Moίρασε αρχεία Dropbox μέσα από το Facebook

Facebook και Dropbox, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και πλέον ο χρήστης θα μπορεί να μοιράζει αρχεία στα Facebook groups, μέσω Dropbox. Ουσιαστικά, ο χρήστης από τη στιγμή που κάνει link τον λογαριασμό του στο Facebook, θα μπορεί να μοιραστεί τα αρχεία που έχει στο cloud σύστημα.
Το θετικό είναι ότι ο χρήστης δεν υποχρεούται από εδώ και στο εξής να κάνει share αρχεία μόνο από το Dropbox, αλλά του δίνεται η επιλογή με ποιον τρόπο θέλει να μοιραστεί αρχεία με ένα group. Έπειτα, τα αρχεία που έχουν ανέβει, μπορεί να τα δεί κάποιος μέσα από ένα  tablet ή smartphone. Aν στην πορεία αποφασίσεις ότι πρέπει να διορθώσεις το περιεχόμενο που μοίρασες, τότε αυτόματα, όλο το group θα δεί το ανανεωμένο αρχείο, χωρίς εσύ να χρειαστεί κάνεις τίποτα παραπάνω.

Το Facebook έφερε το sharing αρχείων μέσω των groups εδώ και λίγους μήνες και απ' ότι φαίνεται η συνεργασία με το Dropbox είναι στρατηγικής σημασίας. Όπως όλα δείχνουν, το Facebook παράτησε τις όποιες σκέψεις είχε για την ανάπτυξη ενός δικού του cloud file system, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε συμφωνία. Από την άλλη πλευρά, τα οφέλη που έχει το Dropbox είναι μεγάλα, καθώς έχει πλέον πρόσβαση σε μια τεράστια βάση δεδομένων χρηστών του Facebook, κάνοντάς το ακόμα πιο δημοφιλές, την ίδια στιγμή που το Facebook είναι πασιφανές ότι εμπιστεύεται την τεχνολογία του Dropbox.

Η ανακοίνωση από το Dropbox μέσω του Chris Varenhorst έχει ως εξής:

Today we’re psyched to announce that you can share stuff from Dropbox right inside Facebook Groups! Now you can share notes with your study group, add the latest game schedule to your basketball team’s group, or post a birthday video to your family’s group at lightning speed from wherever you are — just as long as you have them saved in Dropbox.

Just like other posts to Facebook Groups, people can like or comment on anything you share from within the group. And if you make any edits to a file you’ve shared, the group will get an update automatically!

 

[via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.