Τα smartphones κυριάρχησαν το 2008

Στο μέσο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι η αγορά των smartphones το 2008 άντεξε. Συσκευές όπως οι iPhone 3G, Google G1, Blackberry Storm και Nokia N97 έκαναν "χρυσές" πωλήσεις. Αυτές μάλιστα συνεπάγονταν κι άλλες πωλήσεις προιόντων που σχεδιάστηκαν για τις συσκευές αυτές. Οι χρήστες βρήκαν στα smartphones ένα πρακτικό εργαλείο, που θα τους έλυνε τα χέρια όπου κι αν βρίσκονταν είτε αυτό γινόταν για επαγγελματικούς, είτε για λόγους διασκέδασης, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό της χρήσης τους γινόταν για πρόσβαση σε sites όπως το Facebook και το MySpace. Θα είναι ίδια όμως η συνέχεια;

Μάλλον όχι καθώς τους δώδεκα μήνες που προηγήθηκαν, ναι μεν πουλήθηκαν πολλές τέτοιες συσκευές άλλα ταυτόχρονα διαπιστώθηκαν και πολλά τεχνικά τους προβλήματα. Μπορεί οι εταιρείες να προσπαθούν να τα λύσουν και πιθανότατα να τα καταφέρουν σε μεγάλο βαθμό, όμως ο νόμος της αγοράς λέει πως όταν υπάρξει αμφιβολία από την πλευρά του καταναλωτή για την αξιοπιστία ενός προιόντος, τότε αναπόφευκτα πέφτουν και οι πωλήσεις του.

Τι θα κάνουν οι κατασκευαστές για να το αποφύγουν; Εκτός από την επίλυση των προβλημάτων που αναφέραμε, θα πρέπει να περιμένουμε αναβαθμίσεις των συσκευών αυτών, τόσο σε επίπεδο software όσο και σε επίπεδο hardware. Άλλα και οι μειώσεις των τιμών των smartphones είναι πάντα ένα δέλεαρ για τους καταναλωτές, πόσο μάλλον τώρα που η τσέπη τους δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, με το κλίμα κρίσης παγκοσμίως.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Τα smartphones κυριάρχησαν το 2008”

  1. Ο/Η stathis λέει:

    Σε ποιο πλανήτη; (γιατί στην Γη δε παίζει)

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @stathis
    Σε τι πράγμα αναφέρεσαι;