Σερφάρετε στο internet μέσα σε αεροπλάνο!

Στην Ελλάδα μπορεί να αργήσουμε λίγο να το δούμε άλλα στο εξωτερικό είναι ήδη πραγματικότητα: παροχή wi-fi σύνδεσης στους επιβάτες πτήσεων για να σερφάρουν στο internet. Η αρχή έγινε με την υπηρεσία Gogo της εταιρίας Aircell, που πρώτοι την χρησιμοποίησαν επιχειρηματίες κυρίως που ήθελαν να χρησιμοποιούν τα laptops τους κατά την διάρκεια της πτήσης με την American Airlines, της Delta και της Virgin America. Ωστόσο η εταιρία θέλει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία της κάθε επιβάτης με την κατάλληλη ηλεκτρονική συσκευή.  

H χρέωση της υπηρεσίας είναι $9.95 για κατόχους laptop και για πτήσεις μέχρι 3 ώρες και $12.95 για πιο μεγάλες πτήσεις, μπορούμε να την βρούμε σε 117 αεροπλάνα των εταιριών που αναφέραμε ενώ σε αυτές θα προστεθούν σύντομα άλλες δύο αεροπορικές εταιρίες, η United Airlines και η Air Canada.

Οι βλέψεις της Aircell είναι αρκετά μεγάλες και δεν φαίνεται να είναι αβάσιμες. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με αριθμούς τότε μόλις το 25%-45% των επιβατών έχουν μαζί τους laptop άλλα σχεδόν το 100% έχουν μαζί τους το κινητό τηλέφωνο, ένα μεγάλο μέρος των οποίων μπορεί να συνδεθεί στο internet. 56 εκατομύρια τέτοιες συσκευές έχουν κυκλοφορήσει το 2008, 56% περισσότερες από εκείνες του 2007, αν και τα κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν Wi-Fi είναι μόλις το 5% των συσκευών που κυκλοφορούν. Παρ' όλα αυτά η Aircell προβλέπει ότι το 40% της χρήσης του Gogo τα επόμενα πέντε χρόνια θα προέρχεται από κινητά τηλέφωνα. 

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.