BDR-205: Blu Ray writer με ταχύτητα εγγραφής 12x

pioneerbdr205

Η Pioneer παρουσίασε το BDR-205, το πρώτο Blu-Ray writer με ταχύτητα εγγραφής 12x για single και dual layer media. Τα περισσότερα Blu-Ray writers σήμερα γράφουν το μέγιστο σε ταχύτητες 8x. Το βασικό πρόβλημα στη ταχύτητα εγγραφής είναι ότι όσο αυξάνεται, τόσο αυξάνονται και τα σφάλματα. Ωστόσο η Pioneer ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να μειώσει τις δονήσεις της συσκευής, με αποτέλεσμα την αύξηση της ακρίβειας κατά τη διάρκεια εγγραφής.

Το BDR-205 έρχεται σε μία εποχή όπου η αγορά των Blu-Ray είναι σχετικά πεσμένη και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με μία έρευνα της iSuppli (research firm) τα Blu Ray έχουν ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά τους. Φανταστείτε ότι μόνο το 3,6% των υπολογιστών σήμερα έχουν πάνω τους Blu Ray drive (πόσο μάλλον writer), ωστόσο όμως μέχρι το 2013 το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 16,3%. Τέλος να αναφέρω ότι υπάρχουν αρκετοί αναλυτές που πιστεύουν ότι τα Blu Ray drives θα αυξηθούν αρκετά στα notebooks μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όσοι πάντως από εσάς ενδιαφέρεστε για το BDR-205, να πω ότι θα βγει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2010 και τιμή του θα είναι περίπου $249.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.