Το Κακό στη Εποχή των Ηρώων

to_kako_2

Η πρώτη (μάλλον δεύτερη) Ελληνική ταινία για ζόμπι; Ένα πρώτα Ελληνικό sequel; Η Ελληνική ταινία που προσέλκυσε τους περισσότερους εθελοντές κομπάρσους από από οποιαδήποτε άλλη; Όλα αυτά μαζί είναι το Κακό 2: Στην εποχή των ηρώων. Ο Γιώργος Νούσιας μαζί με τον αδελφό του Πέτρο προσπαθούν να φέρουν το Κακό του 2005 λίγο πιο πίσω επιστρατεύοντας την Αρχαία Ελλάδα. Έτσι τα ζόμπι βρίσκονται στην σημερινή Αθήνα αλλά και στην Αρχαία Αθήνα εξού και το στην εποχή των ηρώων.

Με μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το πρώτο Κακό του 2005 και με την Audio Visual να το στηρίζει και να έχει από τώρα αναλάβει και την διανομή του, εμπλουτισμένο το cast με αρκετούς ηθοποιούς και την συμμετοχή του Billy Zane το Κακό ευελπιστεί να φέρει κάτι από το Hollywood στην Ελλάδα. Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι το πόσο καλά τα καταφέρνει αλλά πόσο το χρειάζεται ο Ελληνικός κινηματογράφος.

Η ζομποπαρέα των αδελφών Νούσια έχει πλέον σε αντίθεση με την πρώτη ταινία την υποστήριξη των μεγάλων διανομέων στην χώρα, γι αυτό και άλλωστε κάνει πρεμιέρα 1 Οκτωβρίου ενώ τα τελικά γυρίσματα και το μοντάζ τέλειωσαν μόλις τον Άυγουστο. Τα ζόμπι έχουν κυριέψει την Αθήνα, οι Νατοικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επέμβουν και να βομβαρδίσουν, ανθρώπους και ζόμπι και η κατάρα των ζόμπι βρίσκει την ρίζα της στην αρχαιότητα, όπου συνατάμε Τότσικα, Χρανιώτης αλλά και ναι ακόμα και τον Billy Zane να μιλάνε Αρχαία Ελληνικά και να προσπαθούν να ξορκίσουν το κακό.

H ταινία εκτυλίσσεται σε δύο επίπεδα. Σε αυτό της Αρχαίας Ελλάδας έχουμε μια σοβαρότητα και μία μυστυκοπάθεια για το τι γίνεται, την ίδια ώρα που όμως τα αρχαία Ελληνικά κάνουν γελοία την κάθε σκηνή και ειδικά εκείνες που οι πρωταγωνιστές βρίζουν στα Αρχαία. Αν αυτός ήταν ο στόχος των δημιουργών τότε τα κατάφεραν. Αν όχι μάλλον θα έπρεπε να ξανασκεφτούν τον ρόλο της μετάφρασης του σεναρίου στα Αρχαία. Στο δεύτερο επίπεδο έχουμε έξι εφτά κεντρικούς χαρακτήρες που με cult διάθεση αντιμετωπίζουν τα ζόμπι και να προκαλούν γέλιο με την συμπεριφορά τους σε όλα τα σημεία της ταινίας.

Εν τέλει το Κακό 2 είναι μία cult κωμική ελληνική απεικόνηση των ζόμπι και της παρέας που προσπαθεί να σωθεί από αυτά. Συνεπώς σε όσους δεν αρέσκονται σε ταινίες που θα μπορούσαν να είναι και παρωδίες ο μόνος λόγος για την προσέξει κάποιος είναι τα εντυπωσιακά για Ελληνική ταινία εφέ.

Δείτε την συνέντευξη, όπου συντελεστές της ταινίας απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού, από την κάμερα του Cinefreaks.gr

Σχολιάστε >
20 σχόλια
|
Κατηγορίες:

20 απαντήσεις στο “Το Κακό στη Εποχή των Ηρώων”

  1. Ο/Η Ventrix λέει:

    Φοβερή ταινία, απίστευτο γέλιο, τρομερά εφέ, την είδα χθες!!!

    Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δείτε με τους κάφρους φίλους σας, αλλά να δείτε πρώτα και το 1 για να μπείτε καλύτερα στο νόημα :)