Οι file-sharers ξοδεύουν κιόλας

music_piracy_cartoon

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα έγινε στην Βρετανία, το συμπέρασμα της οποίας μάλλον προκαλεί εντύπωση. Σύμφωνα με την έρευνα 1/10 των ερωτηθέντων, ηλικίας 16-50 ετών δήλωσαν ότι έχουν κατεβάσει παράνομα μουσική, ενώ 8/10 από αυτούς έχει επίσης αγοράσει CD, δίσκους ή MP3.

Πέρα από το γεγονός ότι το παράνομο μοίρασμα αρχείων ουσιαστικά δεν κρατά μακριά τους χρήστες από την νόμιμη αγοραπωλησία μουσικής, επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις το 4% από αυτούς χρησιμοποίησε το Napster, ενώ οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τον άλλοτε πρωτοπόρο του file-sharing!

Φυσικά η έρευνα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι στην πειρατεία, όμως είναι γεγονός πως ειδικά στην Ελλάδα ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν οι δισκογραφικές εταιρίες τις τιμές τους... προς τα κάτω. Άλλο ένα προσωπικό σχόλιο; Το μόλις 10% που απάντησε "ναι" στο αν κατεβάζει παράνομα μουσική, είτε δηλώνει πως τα πράγματα στην Αγγλία είναι πολύ καλύτερα  απ' ότι στην Ελλάδα, είτε ότι αρκετοί δεν απάντησαν και τόσο ειλικρινά, αφού το ποσοστό είναι μάλλον μικρό. Σίγουρα στην χώρα μας θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Στην εικόνα: "Κράτα τα λεφτά σου γιαγιά! Μπορώ να σου κατεβάσω το τραγούδι τσάμπα!"

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.