Οι υπολογιστές της Apple οι πιο αξιόπιστοι;

Apple_iMac_Leopard_540x324

Σύμφωνα με την έρευνα μιας εταιρίας επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, της Rescuecom, τα μηχανήματα της Apple φαίνεται να είναι και τα πιο αξιόπιστα. Η έρευνα της SquareTrade, εταιρίας που παρέχει εγγυήσεις, σε ένα δείγμα 30000 υπολογιστών, είχε σαν συμπέρασμα ότι η Asus παρουσίαζε τα λιγότερα προβλήματα, η HP τα περισσότερα ενώ η Apple βρισκόταν κάπου στην μέση. Ωστόσο οι δύο έρευνες αν και καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα, έχουν κοινά στοιχεία.

Η SquareTrade διαπίστωσε ότι τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα netbooks, παρά στα notebooks. Αυτό αναφέρεται και στα συμπεράσματα της Rescuecom, αφού αιτία της πτώσης της Asus θεωρεί την έμφαση που έδωσε στα μικρά laptops, με τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό, αυτών που κυκλοφορούσαν, να φέρνει και περισσότερες καταγεγραμμένες βλάβες.

Η εταιρία επισκευής χρησιμοποίησε τον αριθμό των υπολογιστών, που κυκλοφόρησε κάθε εταιρία, σε σχέση με τις αναφορές βλαβών, ενώ συνυπολόγιζε την ποιότητα κατασκευής και την υποστήριξη, που παρείχε ο κάθε κατασκευαστής. Στις ΗΠΑ το 9% των υπολογιστών, που αγοράστηκαν, ήταν της Apple ενώ το ποσοστό των βλαβών, που αναφέρθηκαν, ήταν στο 2,4%, δίνοντας στην εταιρία 374 "βαθμούς αξιοπιστίας". Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Lenovo με 320 βαθμούς και η Asus, αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η SquareTrade, συγκέντρωσε μόνο 166 βαθμούς και η Toshiba 165.

Κοινό συμπέρασμα η χαμηλή αξιοπιστία της HP, αφού και η Rescuecom την κατατάσσει τελευταία, με 24,9%  ποσοστό πωλήσεων και 18,5% ποσοστό βλαβών, που της δίνουν ένα πολύ κακό ratio και μόλις 134 βαθμούς.

Δεν ξέρω κατά πόσο οι έρευνες αυτές λένε από μόνες τους κάτι, όμως όταν το συμπέρασμα της χαμηλής αξιοπιστίας των υπολογιστών της HP, είναι γενικό θα πρέπει να σκέφτονται πολύ σοβαρά στην εταιρία τι μπορεί να φταίει.

[via]

Σχολιάστε >
32 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.