Opera Mini 5 τώρα και σε Android

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός ή να μην τον υπολογίζουμε σαν έναν από τους καλύτερους browsers για φορητές συσκευές, ειδικά αν τον συγκρίνουμε με Safari και Firefox mobile αλλά η νέα έκδοση του Opera Mini ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα. Η νέα έκδοση του Opera Mini για Android έκανε περίπου ένα χρόνο να κάνει την εμφάνιση της... άραγε άξιζε η αναμονή;

Η νέα έκδοση έφερε σίγουρα αρκετά νέα πράγματα στον Φυλλομετρητή.  Όπως λέει και η ίδια η Opera "κάνει την φορητή εμπειρία πλοήγησης στο Διαδίκτυο να μοιάζει ακόμη περισσότερο με αυτήν που έχουμε από τον υπολογιστή μας" .

Η μεγαλύτερη αλλαγή πιθανόν είναι η δυνατότητα χρήσης Tabs για την προβολή πολλαπλών σελίδων και γρήγορη αν αλλαγή μεταξύ τους- αν και είναι πλέον ένα καθιερωμένο στάνταρτ για όλους τους browsers, φορητούς και μη.

Μερικά άλλα νέα:

Speed Dial: Δίνει γρήγορη πρόσβαση στις 9 πιο αγαπημένες σας σελίδες. (δείτε αριστερά)

Password Manager

Opera Link: Συγχρονίζει τα bookmarks σας μεταξύ υπολογιστή και φορητής συσκευής (αν έχετε Opera στον υπολογιστή σας δηλαδή)

Είναι αρκετά καλύτερος όμως από τον browser που είναι μαζί με το Android ; Πιθανόν! Ρωτάτε γιατί; Ο Opera Mini 5 κάνει το εξής: "τραβάει" τα δεδομένα από έναν δικό της proxy, στον οποίο τα δεδομένα των σελίδων είναι συμπιεσμένα. Τι σημαίνει αυτό; Γρηγορότερο φόρτωμα των σελίδων, και λιγότερη κατανάλωση bandwidth - ότι πρέπει για 3G δηλαδή!

Αν και η τελευταία έκδοση ακόμη δεν υποστηρίζει multitouch, αξίζει σίγουρα να την δοκιμάσετε - και αν την δοκιμάσετε μην διστάσετε να μας αφήσετε την γνώμη σας στην μορφή σχολίων.

[via]

Σχολιάστε >
12 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.