Η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων στοίχισε 1εκ Ευρώ (;)

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, φαίνεται πως η ανάπτυξη της ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ 1εκ Ευρώ στο Ελληνικό Κράτος (σε εμάς). Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την επίσημη απάντηση του νυν προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, όπως δημοσίευσε το troktiko. Όπως διευκρινίζει το κείμενο, το έργο της ανάπτυξης χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και κατά 20% από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός αποφασίστηκε κατά τη προεδρία της Άννας Μπενάκη - Ψαρούδα και ολοκληρώθηκε το 2009 επί προεδρίας Σιούφα.

Ακόμα μαθαίνουμε πως δαπανήθηκαν ακόμα 48.000 Ευρώ για "την κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών της πύλης". Απίστευτα πράγματα δηλαδή.

Αν ισχύει το συγκεκριμένο έγγραφο που δημοσίευσε το troktiko, μιλάμε για ακόμα μια απίστευτη σπατάλη του Δημοσίου, και συγκεκριμένα της Βουλής των Ελλήνων, "με πλάτη" κοινοτικά και εθνικά χρήματα, εκτός και αν θέλουν κάποιοι να υποστηρίξουν πως η ιστοσελίδα της Βουλής κόστισε τα ίδια χρήματα περίπου με τον Angel Investment Round του... Foursquare!

Ακολουθεί η απάντηση του Προέδρου της Βουλής:

[via]

Σχολιάστε >
21 σχόλια
|
Κατηγορίες:

21 απαντήσεις στο “Η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων στοίχισε 1εκ Ευρώ (;)”

  1. Ο/Η George Argyrakis λέει:

    Δυστυχώς δεν είναι το μόνο μελανό σημείο.
    Παραθέτω σύνδεσμο με το κόστος για την δημιουργία.
    portals σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες

    *O σύνδεσμος προέρχεται από το http://noegov.blogspot.com

  2. Ο/Η Θανάσης λέει:

    Η αλήθεια είναι ότι κατά 95% κάτι δεν πάει καλά. Όμως έχω μάθει να κρίνω βλέποντας τις προδιαγραφές ενός διαγωνισμού (λ.χ. αν στον ίδιο διαγωνισμό πέρασαν για άλλους λόγους υπηρεσίες ψηφιοποίησης αρχείου ή οτιδήποτε άλλο). Ας μην ξεχνάμε και το τρανό παράδειγμα της "παρανόησης" με το site του Δήμου Αθηναίων. Οι εντυπώσεις είναι εύκολο πράγμα να δημιουργήσεις.

  3. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @George Argyrakis

    Ακόμα μεγαλύτερες σπατάλες δλδ. Το χειρότερο είναι πως κάπου διάβαζα πριν λίγες ημέρες ότι γονείς δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί το κράτος για το laptop των παιδιών τους, που είναι ακόμα στο σχολείο (δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα του προγράμματος αυτή τη στιγμή...)

  4. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @ Θανάσης

    Συμφωνώ ότι πρέπει να κοιτάμε πάντα και τις επιμέρους προδιαγραφές του διαγωνισμού, πιστεύεις πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί από ότι φαίνεται από την απάντηση αυτά τα χρήματα πήγαν "για την ανάπτυξη δικτυακής πύλης", αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως μιλάμε αποκλειστικά για το website.

    Στην αρχή σκέφτηκα μήπως το fax είναι πλαστό, αλλά με έναν έλεγχο φαίνεται να έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός εγγράφου της Βουλής (Αρ. Πρωτ., Υπογραφή και Διακριτικά)

    Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι πόσο "στεγνά" δίνει τους προηγούμενους προέδρους η ανακοίνωση.

  5. Ο/Η George Argyrakis λέει:

    Χωρίς να θέλω να ξεφύγω από την θεματολόγια του away,
    Πρίν λίγες μέρες η Βουλή ενέκρινε κατά ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α) πρόγραμμα επιδότησης για όλους τους βουλευτές και ευρωβουλευτές.

    Το κόστος ανέρχεται στα 1.500.000 ευρώ.

    Τα επίσημα έγγραφα υπάρχουν στο ανάλογο group στο facebook.

    @Dimitris Kalavros
    Νομίζω- ίσως κάνω και λάθος- ότι τα χρήματα τα χρωστούν στις εταιρίες που προμήθευσαν τους μαθητές τους υπολογιστές και όχι στους γονείς. Και είχαν ενημερώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να καταβάλουν τα χρήματα.

  6. Ο/Η torompas λέει:

    Αξιος ο μισθός όλων όσων είναι εκει μεσα. Μετα το βολεμα συγγενικών προσωπων ομοφωνα έρχεται και το αλισβερισι...ποιος θα μας φυλαξει από αυτους;;

  7. Ο/Η Νίκος λέει:

    Καλά το λένε ότι κόστισε 1εκ. αυτή η παπαριά και δεν ντρέπονται;
    Για την συγκεκριμένη σελίδα, ένα άτομο με γνώσεις αν ασχοληθεί σοβαρά, θα του πάρει 2 μέρες για να την φτιάξει..

  8. Ο/Η Lolos λέει:

    Μα καλά ρε παιδιά την απάντηση την διαβάσατε. Είμαστε απίστευτα λαμόγια εμείς οι έλληναράδες!!!Δείτε τι απάντησε ο Πετσάλνικος;;; Με λίγα λόγια..."Ε δεν πειράζει ρε φίλε...στην ουσία τα τσεπώσαμε από την τσέπη του Γερμανού,Ολλανδου κτλ, σε εμάς μόνο 200 χιλιαρικακια κόστισε. Το ξέρω...συνεχίζει ο Πετσάλνικος...είναι πολλά....αλλά τα υπόλοιπα 800 που κλέψαμε από τον Ευρωπαίο είναι καλύτερα...και μας κλείνει και το μάτι". Ε..αυτό ρε άθλιοι Έλληνες δεν σας πείραξε;;;;;

    Και τώρα ζητάμε βοήθεια από αυτούς που με παρόμοιους τρόπους..τόσα χρόνια κατακλέβαμε και ως φαίνεται συνεχίζουμε με γερασμένες νοοτροπίες να κάνουμε.

    Ε μάλλον κάποια ανωμαλία στο DNA μας έχουμε και το μόνο μου σας ενόχλησε είναι ότι κάποιος άλλος πιο έξυπνος από εμάς τα έφαγε!!!

    Συνεχίζετε να ψηφίζεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...ζώα

  9. Ο/Η Ελλάνιος λέει:

    Όταν βγαίνουν γερμανικά δικαστήρια και λένε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έπαιρναν χρήματα για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Siemens και μετά έρχεται ο λαός και τους επιβραβεύει με την ψήφο, και τους δίνει 80% στις εκλογές, τότε κάτι δεν πάει καλά με τον λαό. Από το αποφασίζουμε και διατάζουμε της χούντας, πήγαμε στο αποφασίζουμε και κλέβουμε της μεταπολίτευσης.

    Πολύ φοβούμαι κ. Λαλό και οι άλλοι τρεις να κυβερνήσουν, το ίδιο άχρηστοι θα είναι. Και μην μου πείτε μερικοί ακόμα δεν τον είδατε Γιάννη τον βαφτίσατε, όχι, απλώς αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, κοινώς το μαγαζάκι του. Ας είναι καλά τα κορόιδα που μας ψηφίζουν, έτσι λένε, για να μπορούμε εμείς να κλέβουμε, και να μην μπαίνουμε και φυλακή γιατί ψηφίζουμε νόμους παραγραφής των αδικημάτων. Εσύ λαέ σκάσε και πλήρωνε.

    Ο Βγενόπουλος σε μία πρόσφατη συνέντευξη του είπε με Παγκαλοσυφουνάκηδες, αν νομίζει ο Γιώργος ότι μπορεί να προχωρήσει την χώρα μπροστά, λαθεύει λάθος μεγάλο. Αν δεν βάλει κατά τη γνώμη μου ο πρωθυπουργός ανθρώπους τίμιους και εργατικούς που ξέρουν τι να κάνουν και τιμωρήσει τους κλέφτες και τους απατεώνες παρελθόντος, τότε μόνο θα πάμε μπροστά.

    Οι υπερτιμολογήσεις είναι η συνηθήστερη πρακτική που κάνουν τα κόμματα τα τελεύταια χρόνια για να παίρνουν τα λεφτά ( τη μιζούλα τους δηλαδή ) οι εκάστοτε ημέτεροι. Για αυτό μπήκαμε στο ΔΝΤ, για αυτό ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός στήριξης για αυτό τα ελλείμματα και τα χρέη είναι εκεί που είναι.

  10. Ο/Η Basilakis λέει:

    Που σκατά είναι η εταιρία μου όταν πέφτουν τέτοιοι προυπολογισμοί για προτάσεις...

    Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε και εμείς μέρος! :P

  11. Ο/Η hyperspaced λέει:

    @Ελλάνιο:
    Πολύ απαισιόδοξη η άποψή σας. Βέβαια, το να φέρετε τον Βγενόπουλο και τις απόψεις του ως επιχείρημα δεν έχει νόημα, διότι όλοι γνωρίζουμε τις επιχειρηματικές τακτικές του εν λόγω κυρίου (βλ. Ολυμπιακή-Aegean).

    Λαμόγια που κατηγορούν λαμόγια, λαμόγια που βάζουν τα παιδιά τους (τα λαμογιάκια) στο Δημόσιο/Κοινοβούλιο, λαμόγια που παίρνουν 16 μισθούς (οι 2 αφορολόγητοι) και δε δέχονται μείωση μισθών, λαμόγια που ξοδεύουν 100.000 ευρώ σε 4 μέρες.

    Ελ-λας. Η γή των Λ. (Λ όπως λαμόγια)
    Πόσα άλλα λαμόγια Θεέ μου;

  12. Ο/Η Nikos λέει:

    Ουστ ρε.

  13. Ο/Η Ελλάνιος λέει:

    @hyperspaced
    Είναι γεγονός πως ο πολιτικός κρίνεται από τις πράξεις του ή πιο σωστά εκ του αποτελέσματος τελικά κρινόμαστε όλοι. Όταν το αποτέλεσμα έχει αρνητικό πρόσημο, τότε πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς; Πάρε για παράδειγμα την οικονομία. Αρνητικό πρόσημο. Την υγεία. Είσαι ευχαριστημένος από την παροχή υγείας στην Ελλάδα; Βασιλεύει στις περισσότερες των περιπτώσεων το φακελάκι και οι μιζαδόροι γιατροί. Η παιδεία; Έχουμε παιδεία; Απάντησε μόνος σου. Που πάμε καλά φίλε; Στην οικονομία πάμε καλά; Στην άμυνα; Στα εξωτερικά μας θέματα;

    Πρώτοι είμαστε στην ανεργία στην Ευρώπη, πρώτοι στα ελλείμματα και στα χρεή στην Ευρώπη, πρώτοι στις αρπαχτές και στις μίζες στην Ευρώπη, πρώτοι στα τροχαία ατυχήματα, πρώτοι στα διαζύγια, τελευταίοι στην ανάπτυξη και την υποδομή στην Ευρώπη, τελευταίοι στην παιδεία, τελευταίοι στο κατά κεφαλήν εισόδημα, θα μας περάσουν ακόμα και χώρες που άνηκαν στο ανατολικό μπλογκ τύπου Ρουμανία, Βουλγαρία κοκ.

    Όταν λοιπόν βλέπεις ανθρώπους, να σε έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος ούτε να ελπίζεις για πολλά πράγματα. Δεν πρόκειται να αποποιηθω τις ευθύνες του λαού, πιστεύω έχει και ο λαός τις δικές του ευθύνες, γιατί τους συντήρησε, τους επανεξέλεξε και μην τα πολυλογώ να τα αποτελέσματα.

    Όσο για τον Βγενόπουλο, μακάρι οι βουλευτές μας να είχαν το μισό μυαλό του. Κάτι καλό θα έβγαινε. Όσο για το άλλο που λες, δεν ξέρω αν είδες πρόσφατα μία συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, εκεί τα εξηγεί όλα.

  14. Ο/Η hyperspaced λέει:

    @Ελλάνιος:
    Και πάλι σου λέω δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα.

    Οικονομία: Ναι είναι χάλια, ναι υπάρχουν 10πλάσιοι δημόσιοι υπάλληλοι, ναι παίζει μίζα, αλλά μη μου πεις ότι όλα αυτά δεν γίνονται έξω. Ακόμα και τους Γερμανούς που τους θεωρούσαμε ακλόνητης ηθικής, είναι τελικά οι #1 μιζαδόροι. Τους παίρνει βέβαια και τα κάνουν. Εξάλλου, υπάρχει (λέμε τώρα) ναυτιλία, τουρισμός και προοπτική πράσινης ανάπτυξης που δίνει (κάποια) ελπίδα.

    Υγεία: Πρέπει να πας μια βόλτα στην Αμερική να δεις τί θα πει δωρεάν Υγεία. Δεν έχεις λεφτά; Πέθανες... Τώρα για το φακελλάκι, ΦΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ που το δίνει, αντί να καταγγείλει τον κάθε ρετσετάκια κωλο-γιατρό.

    Παιδεία: Παραδόξως το επίπεδο της παιδείας είναι καλύτερο από όσο θα περίμενε κανείς βάσει των δαπανών που γίνονται για αυτή. Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα δε λέω. Δεν θεωρώ τους Έλληνες μαθητές τούβλα όμως.

    Στα εξωτερικά θέματα: Εκεί φυσικά και δεν πάμε καλά. Τρώμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια κυβερνούν ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Εμείς φταίμε όμως που τους ψηφίζουμε, γιατί βάλανε το παιδί τους στο Δημόσιο.

    Η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ κρίσιμη. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα τόσο μαύρα όμως. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.
    - Ας προτιμούμε ελληνικά προϊόντα για να δώσουμε δουλειά σε Έλληνες.
    - Ας ζητάμε αποδείξεις ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις αγορές μας (φτάνει πια με τα λαμόγια)
    - Ας δουλέψουμε ποιοτικότερα, αποδοτικότερα και με περισσότερη φαντασία
    - Ας αλλάξουμε τη νοοτροπία: "να μπω στο Δημόσιο"
    - Ας τηρούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους κανόνες και τους νόμους.
    - Ας μη καθόμαστε άπραγοι. Βλέπετε ένα πρόβλημα π.χ. στο δήμο σας, μη το αγνοείτε, πάρτε τηλέφωνο τους υπεύθυνους. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι και είναι η δουλειά τους.
    - Ας ξεχάσουμε τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Δεν υπάρχει σάλιο.
    - Ας αποκτήσουμε λίγη μνήμη επιτέλους για όλους αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας.

    ΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ.

  15. Ο/Η Psaxtiri λέει:

    Δείτε γιατί κόστισε 1 εκ. ευρώ !!! http://www.hellenicparliament.gr/news/news-events...

    Μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα...

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Όταν λέει ότι το "λογισμικό" στοίχισε 295.000 Ευρώ σε τι ακριβώς αναφέρεται; Στο λογισμικό της σελίδας ή τα PC όλης της Βουλής; Γιατί ο τίτλος αναφέρει πως το έργο είχε να κάνει με την ανάπτυξη της πύλης "Portal" της Βουλής.

  16. Ο/Η Παγκαλος λέει:

    Γιατί δεν διαβάζεις την προκύρηξη πριν βγεις να κράξεις, αντί να κάνεις ερωτήσεις εκ των υστέρων;

    Αφορά σε λογισμικό για καμιά 50αριά servers (ανάμεσα στους οποίους και streaming και multimedia servers) , σε λογισμικό για καμιά 500αριά pc workstations και πολλά άλλα. Δεν ήταν απλώς για "μια ιστοσελίδα". Portal δεν είναι ένα website που το στήνεις με wordpress.

    Όποιος ξέρει από τις προκυρήξεις αυτές, είναι γνωστό ότι μέσα περιλαμβάνουν και άπειρο hardware και software και υπηρεσίες που βρίσκει την ευκαιρία να εντάξει το δημόσιο σε σχετικά ή άσχετα έργα. Δεν εξετάζω αν αυτή είναι σωστή πρακτική, αλλά όχι ότι το 1Μ ήταν κλεψιά για αυτά που προμηθεύτηκε (άλλο πώς θα τα αξιοποιήσει) η Βουλή

  17. Ο/Η apapapapapa λέει:

    απαπαπαπαπαπα...............