Apografi.gov.gr αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και θέλεις να συνεχίσεις να πληρώνεσαι

Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος μάλλον ξέρεις ήδη τι πρέπει να κάνεις μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, αν πάλι όχι καιρός να μάθεις, για το δικό σου καλό. Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του site Apografi.gov.gr, μέσα από το οποίο μερικά εκατομμύρια (;;) δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να δηλώσουν τη θέση που κατέχουν στο δημόσιο τομέα της χώρας. Σύμφωνα με το site:

Η απογραφή αφορά στο προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού. Για τη συμπλήρωση των στοιχείων της απογραφής απαιτούνται μια σειρά από παραστατικά, τα οποία είναι χρήσιμο να τα έχετε μαζί σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Για τη διευκόλυνση σας, προτείνεται η ανάγνωση των οδηγιών καθώς και η αξιοποίηση της φόρμας απογραφής, ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων τα στοιχεία που καλείστε να συμπληρώσετε. Η απογραφή και η καταχώριση της στο http://apografi.gov.gr/ αποτελεί ατομική υποχρέωση κάθε αμειβομένου από το Δημόσιο.

Από όσο έχω ακούσει, όσοι δεν 'καταφέρουν' να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες (υπάρχει ξεχωριστό deadline ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου) θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στη καταβολή του μισθού τους στο μέλλον.

Αν υπάρχει ένα καλό σε αυτή τη χώρα τους τελευταίους μήνες, μόνο ένα, αυτό είναι η συνεχής χρήση του διαδικτύου στην επικοινωνία μεταξύ κράτους-πολιτών. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση ftw

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Apografi.gov.gr αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και θέλεις να συνεχίσεις να πληρώνεσαι”

  1. Ο/Η G. Anagnostopoulos λέει:

    Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι το ίδιο το κράτος δεν ξέρει τι κάνουν αυτοί που πληρώνει!

  2. Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

    Ναι δεν είναι λίγο τραγικό να περιμένει το κράτος να του πει ο εργαζόμενος τι κάνει και που βρίσκεται; Ένας από τους λόγους που πέσαμε έξω in my opinion.

  3. Ο/Η dreamer λέει:

    Παιδιά το γεγονός ότι την ημέρα που τελικά ανοίγει η υπηρεσία την ίδια μέρα πρέπει να απογραφούν όλοι όσοι έχουν τελευταίο ψηφίο το 1 δεν σας προβληματίζει;; Εκτός και αν σκοπεύουν να αλλάξουν τις προθεσμίες...