Το iPad συνώνυμο των tablets

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικός ο τίτλος, αν όμως λάβουμε υπόψη μας τα στοιχεία της αγοράς, φαίνεται ότι όντως το iPad μπορεί να θεωρηθεί συνώνυμο των tablets. Μπορεί να πρόκειται για μια νέα αγορά άλλα η Apple είναι ήδη πολύ μπροστά σε σχέση με τους αντιπάλους της, με ένα μερίδιο που αγγίζει το 95.5%!

Γενικά υπήρξε μια αύξηση 26% στις πωλήσεις των tablet, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, από τα 3.5 εκατομμύρια στα 4.4 εκατομμύρια μηχανήματα, 4.29 εκατομμύρια από τα οποία ήταν iPads. Τα Android έπεσαν από το 2.9% στο 2.3%, και το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται τα Windows και άλλα.

Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να κρατήσει το... από την μία η Apple και από την άλλη οι υπόλοιποι, αφού περιμένουμε αρκετές αφίξεις. Από την tablet πρόταση της Samsung Galaxy Tab, που βγαίνει στην αγορά αυτό το μήνα, έως τα φτηνά tablets των $100. Οι πιο δυνατοί, θεωρητικά, αντίπαλοι του iPad, όπως φθηνά μοντέλα Android, Windows και MeeGo θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ράφια στις αρχές του 2011, όπως και το PlayBook της Blackberry. Δηλαδή η Apple τα Χριστούγεννα θα συνεχίσει να κάνει παιχνίδι μόνη της, ανεβάζοντας πιθανόν το ποσοστό της.

Το δεδομένο είναι ότι μιλώντας για tablets αναφερόμαστε σε μια αγορά αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλλει κυρίως το iPad.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.