04 – 10/4: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

Apple iPad Plasticine

Ακόμα μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της με σχεδόν 40 νέα άρθρα στο www.away.gr. Ας δούμε επιγραμματικά τι μας προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις προηγούμενες 7 ημέρες.

Η Amazon και η Sony ετοιμάζονται να εισέλθουν σε 2 καινούριες γι αυτές αγορές μέσα στο 2011. Η εταιρία του Jeff Bezos δουλεύει ήδη στο δικό της smartphone με όνομα Amazon Blaze ενώ ο Ιαπωνικός κολοσσός ετοιμάζει το δικό του -Android 3.0 φυσικά- Tablet. Η -γνωστή στους μεγαλύτερους- Commodore επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο παρουσιάζοντας το Commodore 64 που, παρόλο που μοιάζει εκπληκτικά στο original Commodore, είναι ένας fully functional και σύγχρονος υπολογιστής.

Αν εξαιρέσει κανείς την αγορά 6000 (!) πατεντών που έκανε η Google και την συνέντευξη που έδωσε ο Steve Wozniak στο Reuters, τότε τα νέα γύρω από τις 2 μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας είναι λιγοστά. Από την μία, η Google ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Google I/O Conference ενώ η Apple ασχολείται με το iPhone 5, τις φήμες γύρω από αυτό, το OSX Lion και το WWDC που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Ο τέταρτος πόλος της μάχης "Apple - Google - Microsoft", το Linux, γιόρτασε τα 20 χρόνια του και βλέποντας το σχετικό video, συνειδητοποιεί κανείς πόσο πολύ έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα μας.

Ακόμα ένας πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Google και το Facebook που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Τα στατιστικά του Facebook δείχνουν πόσο μεγάλη δύναμη έχει αποκτήσει πλέον η υπηρεσία του Mark Zuckerberg. Ως συνέπεια αυτής της δύναμης και της επιρροής, έχουν δημιουργηθεί και αρκετοί μύθοι γύρω από το Facebook..

Η ομάδα μας, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία συνέντευξη με τον Γιώργο Χατζηγεωργίου, COO της Χρυσής Ευκαιρίας. Αν και διαρκεί σχεδόν 30 λεπτά, αξίζει να την δείτε και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Επίσης, δοκιμάσαμε το Analytiks iPhone App, μία εφαρμογή που απλοποιεί το Google Analytics και έχει φτιαχτεί από Έλληνες.

Τέλος, αυτό που προσωπικά με εντυπωσίασε περισσότερο την εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν η KLM και ο τρόπος που χειρίστηκε ένα tweet κάποιου χρήστη. Καλύτερα όμως να μην σας πω τι έγινε και να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία..

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.