Τα 3D γραφικά ήρθαν και στο iPad

Apple iPad 3D

Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν τα 3D γραφικά είναι το "next big thing" ή ένα φαινόμενο που για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχει δημιουργήσει έναν πανικό στις εταιρίες και προσπαθούν να τα εντάξουν στις συσκευές τους πάσει θυσία. Υποθέτω ότι αυτό θα φανεί στο μέλλον και οι πωλήσεις θα δείξουν αν πρόκειται για ένα επιτυχημένο πείραμα ή απλά ως κάτι που εφαρμόστηκε και απέτυχε.

Παρόλο που η Apple αντιστέκεται στο hype γύρω από το 3D, δεν ισχύει το ίδιο και για τους developers. Ο Jeremie Francone και ο Laurence Nigay κατάφεραν να δημιουργήσουν 3D απεικόνιση στην οθόνη του Apple iPad χρησιμοποιώντας μόνο την front facing camera. Αυτή ανιχνεύει την θέση του χρήστη και προβάλει την ανάλογη εικόνα. Φυσικά οι αλλαγές είναι ομαλές και η απεικόνιση των 3D γραφικών έχει γίνει αρκετά επιτυχημένα όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί..

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Τα 3D γραφικά ήρθαν και στο iPad”

  1. Ο/Η Nicholas λέει:

    Ναι αυτό το είχαν αρχικά φτιάξει για το Wii. εντοπίζει την θέση του κεφαλιού του χρήστη και προσαρμόζει ανάλογα την εικόνα. Είναι ένα καλό εφέ για 3d χωρίς να χρειάζεται κανείς ειδική οθόνη ή γυαλιά.

  2. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Προσπαθούσα να θυμηθώ που είχα δει την ίδια εικόνα και δεν μου ερχόταν με τίποτα στο μυαλό..