11 – 17/4: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

Ακόμα μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με το Away.gr να σας παρουσιάζει την επικαιρότητα μέσα από 30 άρθρα. Όπως κάθε βδομάδα, είμαστε εδώ για να δούμε μαζί, ποια ήταν αυτά που τράβηξαν περισσότερο, τόσο τη δική μας, όσο και τη δική σας προσοχή.

Ο κόσμος της ασφάλειας μας απασχόλησε ιδιαίτερα, με ένα νέο scam να εμφανίζεται στο Facebook, το οποίο εξαπλώθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εκεί, μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχθούμε από κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Αν και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, μέσα στη βδομάδα γνωρίσαμε και τον πρώτο ιό για iOS, ο οποίος μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην μνήμη τηλεφώνου και στην κάρτα sim του. Επιστρέφοντας στα social networks, τα οποία λειτουργούν εδώ και λίγο περισσότερο από μία δεκαετία, αξίζει να δούμε ποιοι είναι οι χαμένοι και ποιοι οι νικητές μέχρι σήμερα.

Η Google μας επιφύλασσε 2 εκπλήξεις, με την πρώτη να είναι η ανακοίνωση της υπηρεσίας YouTube Live, την οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για live streaming περιεχομένου, γιατί όχι και από αθλητικά γεγονότα. Επιπλέον, ο κολλοσός της αναζήτησης εγκαινίασε και ένα παιχνίδι, το Google a Day, στο οποίο μας δίνεται μία ερώτηση κάθε μέρα και εμείς προσπαθούμε να βρούμε την απάντηση, προσθέτοντας τα κατάλληλα λήμματα στη μηχανή αναζήτησης.

Όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης, μάθαμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, το Bing ενδέχεται να ξεπεράσει την Google μέχρι τον Γενάρη του 2012, εκτός κι αν ο Larry Page, ο CEO της Google από τον Απρίλιο και μετά, καταφέρει να ανακτήσει το χαμένο ποσοστό. Στη συνέχεια της εβδομάδας, η Google συνέχισε να μας απασχολεί, αφού μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε για να εμφανίζεται το site μας πιο ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, ενώ αναρωτηθήκαμε αργότερα, πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς το Google... καλύτερος ή χειρότερος;

Ίσως το σημαντικότερο νέο της εβδομάδας που αφορά τα smartphones, ήρθε από την HTC, που μας παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, το HTC Sensation. Από την πλευρά της Nokia, βγήκαν οι πρώτες φήμες σχετικά με τα πρώτα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας που θα φέρουν το λειτουργικό της Microsoft.

Η AdMob διεξήγαγε μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, στην οποία βλέπουμε με ποιες είναι οι δημοφιλέστερες δραστηριότητες για τις οποίες κάποιος χρησιμοποιεί το tablet του. Η IBM θέλει να κάνει τη ζωή μας στο αυτοκίνητο ευκολότερη, γι αυτό, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Berkeley, δημιιουργεί μία πλατφόρμα που θα δείχνει στους οδηγούς τη συντομότερη διαδρομή, βασιζόμενη κυρίως στην κίνηση που υπάρχει στους δρόμους.

Για το τέλος αφήσαμε το θέμα που μας απασχόλησε περισσότερο από όλα τα άλλα, το οποίο αφορά τις startups. Μιλάμε για το StartUpGreece.gov, μέσα από το οποίο μπορούμε να ενημερωθούμε και να συνεργαστούμε με άλλους ανθρώπους με σκοπό τη δημιιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.