Προβλέψεις για ζημιές δισεκατομμυρίων για τη Sony αυτή τη χρονιά

Το 2011 δεν έχει μπει καθόλου καλά στην Sony και αυτό φαίνεται από τις ενημερωμένες προβλέψεις που έδωσε η εταιρεία για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο. Έτσι, ενώ οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγω για κέρδος της τάξης των $855.000.000 σήμερα μαθαίνουμε πως η εταιρεία θα έχει ζημιές που ίσως ξεπεράσουν τα $3.140.000.000.

Την Πέμπτη αναμένουμε την επίσημη αναφορά του τελευταίου οικονομικού έτους για τη Sony όπου και θα μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τη Sony ο σεισμός της κόστισε περί τα $269.808.000 ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις για τη ζημία λόγω του PSN ανέρχονται στα $171.696.000, ένα ποσό που δεν νομίζω να είναι και το τελικό αφού είναι πολύ πιθανό μέσα στους επόμενους μήνες να δούμε χρήστες να καταθέτουν μυνήσεις εναντίον της Sony, με την τελευταία να καλείται να δώσει τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Αρχικά η Sony χτυπήθηκε, όπως φυσικά πολλές άλλες εταιρείες, από τον καταστροφικό της Ιαπωνίας τον Μάρτιο. Τις τελευταίες βδομάδες είχαμε την περιβόητη επίθεση στο PSN, της οποίας το τελικό κόστος είναι άγνωστο ακόμα. Σήμερα μάθαμε και για την επίθεση στην ιστοσελίδα της Sony BMG Greece, απ’ όπου διεύρευσαν τα προσωπικά στοιχεία χρηστών. Τι άλλο θα ακολουθήσει;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.