23/5 – 29/5: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

News

20 νέα άρθρα ανέβηκαν στο www.away.gr την εβδομάδα που μας περάσε. Λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες αλλάεξίσου ενδιαφέροντα. Ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά στο, καθιερωμένο, round-up post μας.

Τα προβλήματα για την Sony δεν έχουν τελειωμό. Έτσι, μετά το πρόσφατο hacking που έγινε στην βάση του PSN, ακολούθησαν οι επιθέσεις και σε άλλες βάσεις δεδομένων της Sony. Ένα από τα θύματα της ήταν και η Ελληνική Sony Music BMG. Και αν αυτό είναι ένα "πετραδάκι" μπροστά στα υπόλοιπα προβλήματα της εταιρίας, η ανακοίνωση για εκτιμώμες ζημιές 3.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το σημαντικότερο νέο της εβδομάδας προέρχεται από, που αλλού, την Google. Στα πρότυπα του -αγαπημένου μου- Square, η Google παρουσίασε το Google Wallet, μίας υπηρεσίας που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε smartphone με NFC, σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι που θα περιέχει μέσα όλες τις πιστωτικές μας κάρτες. Βέβαια, τα πρώτα προβλήματα έκαναν ήδη την εμφάνιση τους με την μύνηση που δέχτηκε η εταιρία του Larry Page από το Paypal.

Όμως, και η Ελληνική startup σκηνή, υποθέτω εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, γιγαντώνεται και συνεχώς βλέπουμε νέα Ελληνικά projects. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είδαμε το crunch.fm, ένα μουσικό Twitter application ενώ στα τέλη της, παρουσιάσαμε το 'The MiND Game', ένα παιχνίδι για iOS που σκοπό έχει να κάνει τους παίχτες να σκεφτούν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο απ' ότι έχουν συνηθίσει.

Ένα από τα πιο "πολυμοιρασμένα" (most shared Αγγλιστί) άρθρα του www.away.gr είναι το review της υπηρεσίας Taxibeat.

Ακόμα, αναγνωρίζοντας την τεράστια δυναμική του instagr.am, γράφτηκε ένα άρθρο που αναλύει όλες τις υπηρεσίες -web και μη- που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την Καλιφορνέζικη startup.

Τέλος, στο notes.www.away.gr αναρτήθηκε ένας από τους πληρέστερους, αν όχι ο πληρέστερος, οδηγός για την νέα έκδοση του Open Source λειτουργικού συστήματος της Canonical, του Ubuntu. Ο Κωνσταντίνος Τόγιας αναλύει όλα τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του Ubuntu 11.04 σε ένα άρθρο που αξίζει να διαβάσετε.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

[photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.