Η Google φέρνει την αναζήτηση μέσω εικόνας και φωνής στο desktop

Η χθεσινή ημέρα ανήκε στην Google και τις ανακοινώσεις της γύρω από τη μηχανή αναζήτησης. Μετά το Instant Pages, είχαμε δύο βελτιώσεις στην desktop έκδοση που αφορούν την αναζήτηση μέσω φωνής (όπως γίνεται ήδη στις συσκευές Android) και στην αναζήτηση με είσοδο μία φωτογραφία, από το Internet ή από τον υπολογιστή σας. Και τα δύο νέα features θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με την αναζήτηση μέσω εικόνας, οι χρήστες μπορούν να κάνουν drag μία φωτογραφία από τις προηγούμενες διακοπές τους και αυτόματα το σύστημα της Google, αφού αναγνωρίσει την τοποθεσία, θα πραγματοποιήσει την ανάλογη αναζήτηση. Είναι κάτι αντίστοιχο με την εφαρμογή Goggles που είναι διαθέσιμη για Android και iOS και επιτρέπει την αναζήτηση τραβόντας μία φωτογραφία με τη συσκευή σας.

Η Google αποφάσισε να ενεργοποιήσει και άλλα mobile χαρακτηριστικά στην έκδοση για desktop και έτσι πλέον μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία αναζήτηση απλά μιλώντας στο μικρόφωνο του υπολογιστή μας. Τα τελευταία χρόνια η Google εισήγαγε περισσότερες από 230 δις λέξεις στα συστήματα για την αναζήτηση μέσω φωνής, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να καλύπτονται τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τα δύο features θα είναι άμεσα διαθέσιμα για τον Google Chrome, ενώ για την αναζήτηση μέσω εικόνων θα δημιουργηθεί ειδικό extension και για τον Firefox. Ποια πιστεύετε πως είναι η καλύτερη αλλαγή από τις ανακοινώσεις της Google σχετικά με την έκδοση για desktop; Το Instant Pages, το Image Search ή το Voice Search;

[via]

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.