Η Google δίνει κάποιες από τις πατέντες της στην HTC

Η μάχη που δίνει η Apple εναντίον των κατασκευαστών που χρησιμοποιούν Android μόλις έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη η Google έδωσε στην HTC 9 από τις πατέντες της, τις οποίες η τελευταία θα χρησιμοποιήσει κατά της εταιρείας του Cupertino. Η HTC δεν έχασε καθόλου χρόνο, αφού ήδη έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της Apple χρησιμοποιώντας 4 από αυτές τις πατέντες.

Η Google απέκτησε αυτές τις πατέντες μέσα στον τελευταίο χρόνο, από τις οποίες οι 4 που αναφέραμε παραπάνω προέρχονται από την εξαγορά της Motorola Mobility, οι 3 από την Openwave Systems και 2 από την Palm. Μετά από τις κατηγορίες πως η Google δεν έκανε κάτι και απλά παρακολουθούσε τους συνεργάτες της να δίνουν μάχες στα δικαστήρια και έξω από αυτά, η εταιρεία αποφάσισε πως δεν πρέπει να μένει άλλο με σταυρωμένα χέρια.

Μία από τις πατέντες που εμπλέκονται στη μάχη αφορούν ένα real time API, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στο Android. Όπως είναι λογικό, μία ήττα σχετικά με αυτήν την πατέντα θα επηρέαζε ολόκληρη την πλατφόρμα του Android, οπότε αυτά τα δώρα της Google δεν είναι τόσο δώρα, αφού ουσιαστικά χτίζει τη δική της άμυνα.

Ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε πως ο ανταγωνισμός είναι υγιής, όμως οι ανταγωνιστές της θα πρέπει να δημιουργήσουν τη δική τους τεχνολογία και όχι να κλέβουν αυτή της Apple. Από την άλλη μεριά, ένας εκπρόσωπος της HTC είπε πως είναι απογοητευμένος από τις συνεχείς προσπάθειες της Apple να φέρει τις δύο εταιρείες στις δικαστικές αίθουσες, αντί να ανταγωνίζονται δίκαια στην αγορά. Ποιος έχει δίκιο τελικά; Ας πάρουμε το pop-corn παρακολουθώντας τη τη μάχη Apple vs Google, γιατί αναμένεται να έχει μέλλον.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.