Το source code του Ice Cream Sandwich έρχεται σύντομα

Παράλληλα με το Galaxy Nexus, η Google παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα το Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS), την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της. Οι developers όμως έμειναν με την απορία, αν η εταιρεία θα διαθέσει το source code του λειτουργικού ή όχι, όπως δηλαδή έκανε με το Honeycomb. Τελικά τα νέα είναι ευχάριστα, αφού όπως αναφέρει ένας μηχανικός της Google στο Google Groups, ο κώδικας του Ice Cream Sandwich θα γίνει διαθέσιμος μόλις βγουν στην αγορά οι πρώτες συσκευές που τρέχουν αυτήν την έκδοση του λειτουργικού.

Όταν η Google παρουσίασε το Honeycomb, όλοι απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν πως η εταιρεία δεν θα ακολουθήσει την open-source φιλοσοφία που ακολούθησε για όλες τις προηγούμενες major releases του Android. Όπως είχαν δηλώσει τότε, η απόφαση αυτή λήφθηκε επειδή δεν ήθελαν να ρισκάρουν να δουν τους developers να δημιουργούν Honeycomb apps για συσκευές που δεν θα προσέφεραν την επιθυμητή εμπειρία χρήστη. Τελικά μόνο επιλεγμένοι συνεργάτες και κατασκευαστές φορητών συσκευών είχαν αποκτήσει πρόσβαση στον κώδικα του.

Όλες οι προηγούμενες major releases του Android ήταν διαθέσιμες μέσω του kernel.org, όμως, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε αυτό τον προηγούμενο μήνα, το ICS (όπως και όλες οι άλλες εκδόσεις του Android) θα είναι προσβάσιμο μόνο μέσω των servers της Google. Η επίσημη απάντηση από την Google είναι πως το project του Android έφερνε μεγάλη κίνηση στο kernel.org, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα διαθεσιμότητας του site, κάτι που εν μέρη βέβαια ισχύει.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.