Apple και Google αρνούνται να ενσωματώσουν τα ESRB ratings

Έχετε προσέξει τα ESRB ratings πάνω στα παιχνίδια για PC και κονσόλες τα οποία αντιστοιχούν στις κατάλληλες ηλικίες για να τα παίξει κάποιος; Ο οργανισμός θέλει να τα επεκτείνει και στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, όμως δεν έχει υπολογίσει το τι θέλουν οι δύο εταιρείες που είναι υπεύθυνες για το 75% των εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες. Ο λόγος για την Apple και την Google, οι οποίες αρνούνται προς το παρόν να συμφωνήσουν με την πρόταση της ESRB, κυρίως λόγω του συστήματος που θα χρησιμοποιήσει ο οργανισμός για να βαθμολογήσει τις εφαρμογές. Αντίθετα, οι 5 μεγαλύτεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ και η Microsoft συμφώνησαν να εντάξουν το νέο σύστημα στα καταστήματα τους.

Επειδή οι εφαρμογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα online καταστήματα των εταιρειών είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες και είναι αδύνατο η ESRB να τις δοκιμάσει όλες μία προς μία, αποφάσισε να δοκιμάσει εκείνες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων και δώσει ένα ερωτηματολόγιο στους developers των υπόλοιπων εφαρμογών, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν, ένας υπολογιστής θα αναλαμβάνει να βαθμολογήσει την κάθε εφαρμογή. Το σύστημα αυτό όμως μοιάζει με εκείνο που ήδη εφαρμόζεται στο iTunes και στο Android Market, όπου ο κάθε developer δίνει από μόνος του την ελάχιστη ηλικία που προτείνεται για μία εφαρμογή.

Η ανάγκη για μία λύση στο θέμα των ratings στις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων αναμένεται να γίνει ακόμα πιο επιτακτική, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά αποκτούν πρόσβαση στο Internet μέσω των φορητών τους συσκευών. Μπορεί από μία ηλικία και μετά να μην μπορούν οι γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά τους από το να κατεβάσουν μία εφαρμογή, όμως τα ESRB ratings αποτελούν έναν οδηγό, ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.