Mac App Store: 100 εκατομμύρια downloads σε λιγότερο από 1 χρόνο

Όταν το Mac App Store άνοιγε τις πόρτες του τον περασμένο Ιανουάριο, εκεί μπορούσαμε να βρούμε μόλις 1.000 εφαρμογές. Σήμερα ο ίδιος αριθμός φτάνει τις 10.000 και σύμφωνα με την Apple αυτές έχουν κατέβει περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές, καθιστώντας το έτσι ως “το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο κατάστημα για λογισμικό για υπολογιστές”. Η αλήθεια είναι πως την ίδια περίοδο το iTunes App Store είχε καταγράψει 1 δις downloads, κάτι που κάνει την ανακοίνωση της Apple να μην ακούγεται τόσο σημαντική.

Η ανακοίνωση αυτή είναι ένας τρόπος διαφήμισης του καταστήματος προς τους developers, αφού οι τελευταίοι θα έχουν σε λίγους μήνες ακόμα ένα κατάστημα εφαρμογών για να λαμβάνουν υπόψιν τους όταν θα θέλουν να δημιουργήσουν κάποια εφαρμογή. Ο λόγος για το Windows Store, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο του 2012 και αναμένεται να τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του. Να υπενθυμίσουμε πως και τα δύο καταστήματα προσφέρουν το 70% των εσόδων στους developers, με εκείνο της Microsoft να αυξάνει το ποσοστό στο 80% μετά από ένα όριο πωλήσεων.

Όταν η αγορά των εφαρμογών μπορεί να γίνεται με μερικά μόνο clicks, θα δούμε σε λίγο καιρό πως κανένας δεν πρόκειται να πηγαίνει στα καταστήματα και να τις αγοράζει με το κουτί τους, όπως δηλαδή συνηθίζαμε στο παρελθόν. Αυτό είναι το μέλλον και αυτόν τον δρόμο δείχνει η Apple και οι άλλες εταιρείες, είτε αναφερόμαστε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είτε σε smartphones, είτε σε tablets.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.