Η HTC επιτρέπει το ξεκλείδωμα του bootloader

Τα νέα για όσους δεν είναι fans του Sense UI της HTC ή θέλουν να εγκαταστήσουν πρόωρα το Ice Cream Sandwich είναι καλά, μιας και η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκλειδώνει το bootloader των συσκευών της, επιτρέποντας έτσι όποιον θέλει να εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα που επιθυμεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η HTC σκοπεύει να επιτρέψει το ξεκλείδωμα στα μοντέλα που κυκλοφόρησαν από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα και σε αυτά που θα κυκλοφορήσουν στη συνέχεια.

Οι συσκευές που είναι συμβατές αυτή τη στιγμή είναι οι Amaze, EVO View 4G, Design, Flyer, myTouth 4G Slide και Sensation, ενώ σύντομα η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την υποστήριξη και στις υπόλοιπες συσκευές. Αρκετοί developers που δοκίμασαν την εφαρμογή, ανακάλυψαν πως λειτουργεί και στα Rezound, Vivid, Rhyme και Thunderbolt. Αν κάποιος επιλέξει να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα της HTC, θα πρέπει να γνωρίζει πως είναι πιθανό να χάσουν την εγγύηση τους, ενώ η εταιρεία αναφέρει πως μπορεί να προκληθούν άλλα παράπλευρα προβλήματα, όπως υπερθέρμανση της συσκευής.

Η απόφαση αυτή της HTC θα περάσει απαρατήρητη για την πλειοψηφία των χρηστών, μιας και δεν θα θέλουν να ρισκάρουν την εμφάνιση κάποιου προβλήματος στην συσκευή τους. Παρολαυτά, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους λίγους που θα ξεκλειδώσουν τον booloader να δοκιμάσουν το Ice Cream Sandwich λίγο νωρίτερα. Αυτός ο λόγος μάλλον αρκεί για να πείσει τους πιο “ψαγμένους” από εσάς.

[via] [image]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.