RIM Playbook με πόσο;

Ναι, σωστά ακούσατε. Η Research In Motion ρίχνει την τιμή του Playbook στα 299 δολάρια για όλες τις εκδόσεις (16GB, 32GB, 64GB), αποτελώντας σίγουρα την κατάλληλη στιγμή για την απόκτηση του tablet της RIM. Κατά πολλούς μια αμφιλεγόμενη προσπάθεια στην αγορά των tablet, μιας και το Playbook δε διαθέτει native email και calendar client, ακόμα και αν συνοδεύεται από το όνομα Blackberry, που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα τα επαγγελματικά του χαρακτηριστικά.

Τι οδήγησε όμως την Καναδική εταιρεία, ώστε να προχωρήσει σε αυτές τις δραστικές περικοπές στην τιμή του Playbook; Δύο είναι οι βασικοί λόγοι, με τον πρώτο να έχει να κάνει με τα μεγάλα αποθέματα Playbook που έχει αυτή τη στιγμή η εταιρεία στις αποθήκες της, καθώς τον Φεβρουάριο του 2012 ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το Playbook  ΟS 2.0. O δεύτερος λόγος αφορά τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα τα οποία δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει κάποια χρήματα στα ταμεία της. Όλα αυτά κάτω από τη σκιά των 5.000 κλεμμένων Playbook αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων που συνέβη πριν λίγες εβδομάδες, κατά τη μεταφορά τους με φορτηγό στην Indiana των ΗΠΑ.

Οι παραπάνω τιμές θα ισχύουν έως τις 4 Φεβρουαρίου (μέχρι δηλαδή την παρουσίαση του Playbook OS 2.0), με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές  να μπορούν να το αποκτήσουν μέσω  του  ηλεκτρονικού καταστήματος της RIM. Αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή προσφορά ιδίως για όσους έχουν στην κατοχή τους κάποια BlackBerry συσκευή, καθώς μέσω της εφαρμογής  BlackBerry Bridge από το App World, o χρήστης μπορεί να «τρέξει» email, ημερολόγιο, επαφές, εφαρμογές, ΒΒΜ κτλ μέσω του tablet, συμπληρώνοντας στην ουσία τα κενά που άφησε η RIM με την πρώτη έκδοση. Ας σημειώσουμε τέλος, ότι το Playbook μπορεί να υποστηρίξει το Android Market, με το αντίστοιχο root φυσικά.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.