Clusttour, οι πόλεις μέσα από τον φωτογραφικό φακό των απλών ανθρώπων

clusttour

Το Clusttour αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς μία επιστημονική έρευνα σε ένα ενδιαφέρον, ξεχωριστό και εύχρηστο iPhone application. Τι όμως είναι το clusttour; Πρακτικά, συλλέγει φωτογραφίες από διάφορα μέρη του κόσμου (πιθανότατα μέσω του flickr.com), τις κατηγοριοποιεί και τις εμφανίζει χωρίς να χρειάζεται να κάνει το οτιδήποτε ο χρήστης.

Με το που ανοίγει η εφαρμογή, εσύ επιλέγεις την πόλη που σε ενδιαφέρει και αυτόματα εμφανίζονται τα διάφορα μνημεία της. Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι τα στοιχεία δεν προέρχονται από κάποιον ταξιδιωτικό οδηγό αλλά από χρήστες που έχουν βγάλει φωτογραφίες και τις έχουν κάνει geotag.

Το Clusttour εντοπίζει αυτόματα τις συντεταγμένες τους και κάνει την κατηγοριοποίηση τους (το λεγόμενο "clustering", εξού και το όνομα του application). Ακόμα, σε κάθε περιοχή των πόλεων γίνεται ένας επιπλέον διαχωρισμός των φωτογραφιών, σε POIs (σημεία ενδιαφέροντος) και σε events. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δεις γενικές φωτογραφίες από μία περιοχή αλλά και φωτογραφίες σχετικές με ένα event που διεξήχθη στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πρακτικά, με το Clusttour μπορείς να δεις την πλευρά της πόλης που έχουν δει όσοι πραγματικά έχουν βρεθεί εκεί. Ή να γνωρίσεις ακόμα καλύτερα την δική σου πόλη, εφόσον είναι μία από τις 30 πόλεις που έχουν ήδη προστεθεί στην βάση.

Και φυσικά, το Clusttour διατίθεται χωρίς κόστος από το App Store της Apple..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.