Το BitTorrent δοκιμάζει νέο πρωτόκολλο για live streaming

Η εταιρεία BitTorrent δημιούργησε το 2001 το ομώνυμο πρωτόκολλο, το οποίο χρησιμοποιείται όταν κατεβάζουμε τα γνωστά σε όλους torrents και από τότε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε αρχεία μέσω του Internet. Αυτή τη φορά θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε live streaming στο Internet, δημιουργώντας ένα νέο πρωτόκολλο, η λειτουργία του οποίου μοιάζει με εκείνου που χρησιμοποιείται στα torrents.

Η πρώτη μεγάλη δοκιμή του νέου πρωτόκολλου θα γίνει την Παρασκευή, όταν η BitTorrent σε συνεργασία με την Dean Guitars θα μεταδώσει ζωντανά μία συναυλία από το NAMM Jam, ενός metal band festival που γίνεται στην California των ΗΠΑ. Το πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε από τον Bram Cohen, founder του BitTorrent, υπόσχεται πως θα λύσει σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος θέλει να κάνει live streaming μέσω Internet, όπως είναι το μεγάλο κόστος για υποδομή σε servers και το μεγάλο latency που αντιμετωπίζουν οι θεατές.

Ο τρόπος που λειτουργεί το νέο πρωτόκολλο μοιάζει με αυτόν που λειτουργούν τα torrents, αφού ο φόρτος εργασίας μοιράζεται στους peers θα βλέπουν τo event, εκμεταλευόμενος έτσι τα πλεονεκτήματα της χρήσης των πόρων ενός μεγάλου πλήθους υπολογιστών, όπως είναι η επεξεργαστική ισχύς και το bandwidth. Όπως αναφέρει ο Cohen, παρόλο που το πρωτόκολλο είναι ακόμα σε δοκιμαστική φάση, φαίνεται να είναι αρκετά αξιόπιστο. Γι αυτό το λόγο θέλουν να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά στα όρια του, για να παρακολουθήσουν τι θα γίνει όταν μεγάλος αριθμός χρηστών θέλει να συνδεθεί σε κάποιο live streaming.

Αν θέλετε και εσείς να το δοκιμάσετε, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε την beta για Windows, Mac ή Linux που βρίσκεται εδώ.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.