Mπορείς να ροκάρεις με το Facebook Timeline Cover

Κάνοντας μια βόλτα στα προφίλ των φίλων μου στο facebook αντιλήφθηκα πως με τον ίδιο τρόπο που διαλέγουμε την φωτογραφία προφίλ, το φαγητό και τα εσώρουχα, έτσι διαλέγουμε και το Facebook timeline cover. Περίμενα πως τα μοντέλα θα έβαζαν το κορμί τους, οι tattoo artists τα tattoo που κάνουν, οι μπαλαρίνες κάτι με χορό, οι "δήθεν" Steve Jobs κάτι να πουλάει μούρη, οι διαφημιστές κάτι χαοτικόπερίεργο και οι φίλαθλοι μια μούτζα. Έπεσα έξω, το cover μας αντιπροσωπεύει, μας ταιριάζει, μας κάνει ξεχωριστούς και δεν το διαλέγουμε τυχαία.

Η μεγάλη εικόνα cover κατέχει ζωτικό χώρο στα profile αυτών που έχουν το καινούργιο timeline, είναι το πρώτο στοιχείο που βλέπουμε στο προφίλ κάποιου, είναι δημόσια θέλοντας και μη, κερδίζει εντυπώσεις και σίγουρα δεν μένει απαρατήρητη. Αφού η παρουσία στα social media λειτουργεί σαν την ταυτότητα, έτσι και το cover λειτουργεί με ένα ξεχωριστό τρόπο. Το διαλέγουμε με προσοχή, θέλουμε να μας ταιριάζει γάντι, να μην το έχουν άλλοι, να είναι "γαμάτο" να κερδίσει like αλλά πάνω από όλα, να συμπυκνώνει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία της προσωπικότητάς μας ή να ανταποκρίνεται στη κατάσταση που βρισκόμαστε σε κάθε περίσταση.

Είδα ερωτευμένα κορίτσια να έχουν το αγόρι τους, αγόρια να έχουν την ομάδα τους, φίλους να έχουν το σκυλί, το γατί, το χελωνάκι τους, τον εαυτό τους, άλλους να βάζουν τα παιδιά τους, έξυπνες ατάκες ή αποφθέγματα και κάποιους να επιλέγουν πιο αφαιρετικές αλλά την ίδια στιγμή πολύ συγκεκριμένες εικόνες που μόνο άσχετες δεν είναι. Κάντε μια βόλτα σους φίλους σας ή διαλέξτε 10 φίλους τους οποίους γνωρίζετε προσωπικά καλά και δείτε τι επιλέγουν για cover, θα εκπλαγείτε και θα διασταυρώσετε χαρακτηριστικά τους από την εικόνα.

Εκτός από τις έτοιμες φωτογραφίες, υπάρχουν και αυτοί που διοχέτευσαν τη δημιουργικότητά τους για να φτιάξουν πρωτότυπα Facebook Timeline Covers, όπως αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες. Είναι έξυπνα, όμορφα, διαφορετικά και δημιουργικά. Η ιδέα είναι καλή, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι γραφίστες ή καλλιτέχνες των covers. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν site όπως το Covercanvas και το Pizap έτσι ώστε με απλά βήματα να μπορούν όλοι να φτιάξουν ασυνήθιστα covers και να κερδίσουν την παράσταση.

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

19 απαντήσεις στο “Mπορείς να ροκάρεις με το Facebook Timeline Cover”

  1. Ο/Η Konstantinos λέει:

    Δεν νομίζω να είναι πολλοί που συνδέουν το cover με το avatar με το τρόπο που εμφανίζεται στις pics παραπάνω. Δεν είναι θα ανεβάσω δύο φώτος και τέλειωσα. Για να γίνει το παραπάνω αποτέλεσμα χρειάζεται λίγη δουλειά (δουλειά σημαίνει image editing). Το αγαπημένο μου πάντως -> https://www.facebook.com/antofa (όπως και το -> http://imgur.com/a/TaIsV )